Прочитај ми чланак

Русија спремна за почетак светског рата: Заустављање испоруке гаса Европи и напуштање петродолара

0

12

Велике ствари се тренутно дешавају на глобалној сцени, ствари које воде до Трећег светског рата.

Русија је прекјуче обуставила испоруку гаса у Европу, „гурнувши континент у још већу енергетску кризу за само пар сати“, наводи Даилy Маил.

„Јутрос су гасне компаније у Украјини рекле да је Русија потпуно одсекла испоруку гаса. Шест држава је данас пријавило обуставу испоруке гаса преко Украјине, због чега ће Европа пасти у енергетску кризу, обзиром да је зима још у току“.

Алтернативни медији су упозорили на ово пре пар недеља

Овај потез је предвиђен унапред као корак ближе Трећем светском рату.

О томе је упозорио и бивши секретар Ризнице САД, Пол Крег Робертс, који је поменуо „црног лабуда“, тј. конкретно одсецање залиха гаса европским нацијама као увод у рат.

Европа је веома зависна од залиха природног гаса из Русије које долазе у регион кроз Украјину, посебно сада када је зима још увек у току и када је гас потребан за грејање.

Русија се извлачи из петродолара

Поред одсецања залиха природног гаса Европи, Русија се такође „извлачи из петродолара“, преноси Зеро Хедге.

Према причи која је истакнута на Блоомберг.цом, Русија би могла да „ослободи свој Резервни фонд од 88 милијарди долара и да претвори део својих средстава у страној валути у рубље“.

То је даље објаснио Мак Славо који је рекао да „уочавамо стратешке потезе који ће допринети настанку следећег већег рата. То је управо оно што се спрема свету ако се провокације наставе“.

Да ли ће ескалација довести до рата?

Оно што се сада дешава јесте радикална ескалација рата глобалним валутама у којем Русија и Кина покушавају да се реше америчког долара и униште америчко царство.

Део ове стратегије укључује збацивање петродолара са положаја глобалне резервне валуте и пребачај на алтернативне валуте које иза себе имају чврсту подршку.

Wебтрибуне.рс