Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Отворено писмо албанским властима у Србији

0

sablon-Dveri

Поводом одлуке скупштине Бујановца да усвоји предлог општинске комисије за промену улица о промени имена 22 улице у Бујановцу, између осталих улица Царице Милице, Цара Душана, Живојина Мишића, Косметске, Ћирила и Методија итд. у улице Самија Фрашерија, Иљаза Сељимија, Наима Фрашерија итд.

Председнику општине Бујановац г. Нагипу Арифију,
Председнику скупштине општине Бујановац г. Јонузу Муслију

Поштовани,

Обраћамо Вам се поводом одлуке скупштине Бујановца да усвоји предлог општинске комисије за промену улица о промени имена 22 улице у Бујановцу, између осталих улица Царице Милице, Цара Душана, Живојина Мишића, Косметске, Ћирила и Методија итд. у улице Самија Фрашерија, Иљаза Сељимија, Наима Фрашерија итд.

Молимо Вас, да нам у интересу успостављања коректних међунационалних односа између Срба и Албанаца у Бујановцу у периоду након што Српске Двери буду преузеле одговорност за вођење државне и локалне политике у Србији, одговорите на следећа питања:

Колико сте новца (или неке друге врсте накнаде) морали да одвојите за подмићивање српских политичара из Бујановца који су саучествовали у овој, најновијој издаји српских националних интереса на југу Србије?

Ко је све од српских политичара учествовао у целој причи, изузев чланова комисије за предлог измена назива улица: представника СНС-а и народног посланика у скупштини Србије Ненада Митровића, представника СПС-а Божидара Анђелковића и представника ГГ Миодрага Милковића?

Верујемо да ћете као представници поносног и частољубивог албанског народа имати разумевање за ову нашу молбу како бисмо били у прилици да се разрачунамо са изродима у нашим редовима када нам народ за то буде поклонио поверење на изборима. Односи између два народа треба да се заснивају на међусобном поштовању, а од политичара који не поштују свој народ и његово историјско наслеђе, сложићете се, не можете очекивати да ће поштовати албански народ и његову културу и историју.

Такође, веома је битно да нам одговорите на питање о износу који су српски политичари узели како би продали нешто што није њихово, јер ћемо вам исти износ, када будемо вратили управљање државе људима који ће знати да истом управљају часно и домаћински, поштено вратити. Не желимо да се осећате превареним од стране корумпиране српске власти када поново будемо вратили имена улица у Бујановцу, већ желимо да чистог образа и чистих рачуна кренемо да заједнички градимо Бујановац на који ћемо сви бити поносни, у Србији које се нико од нас неће стидети.

С поштовањем,

Окружни одбор Двери Пчињског округа