Прочитај ми чланак

АНА не игра за Србију

0

Free-Ana-Ivanovic-Wallpapers-3

Шеснаест турнира – од старта у Бризбејну до финиша у Пекингу – то је прелиминарни програм Ане Ивановић за наредну сезону

Наравно, пета тенисерка света се нада и пласману на Мастерс у Сингапуру, па постоји реална могућност да одигра и завршни турнир, на који се ове јесени вратила после петогодишње паузе, али и још неко такмичење током године, у зависности од расплета ситуације.

Оно што још пада у очи је изостанак мечева у Фед купу. Ана ни до сада није показивала бог зна какву жељу да игра за репрезентацију, а њен мотив је сада још мањи када се зна да ће Србија у фебруару играти у зонском такмичењу у Будимпешти.

Пета тенисерка света сезону отвара у Бризбејну (тврда подлога, 1.000.000 долара) већ прве недеље нове сезоне. У другој половини јануара следи први грен слем сезоне, Аустралијски опен (тврда подлога, 23.870.000 долара).

Потом следе турнири на којима Ана игра годинама. Дубаи (тврда подлога, 2.000.000 долара) је редовна станица на Средњем истоку, на путу из Аустралије за Америку.

Потом брани титулу у Монтереју (тврда подлога, 500.000 долара), па иде на два готово идентична турнира, у Индијан Велсу и Мајамију (тврда подлога, 4.828.050 долара).

Први део априла је намењен одмору, а онда следи сезона на шљаци. Порше опен у Штутгарту (шљака у дворани, 710.000 долара) је прва станица, пре него што уследе још већа такмичења у Мадриду (шљака, 3.755.140 евра) и Риму (шљака, 2.168.400 долара) и највећи испит на Ролан Гаросу (шљака, 19.968.000 евра).

Иако ће овог лета пауза између париског и лондонског грен слема први пут бити три недеље, Ана још није пријавила ниједан турнир на трави, тако да ту треба очекивати измене.

После Вимблдона следи краћи одмор па пут у Торонто (тврда подлога, 2.168.400 долара) и Синсинати (тврда подлога, 2.168.400 долара). Биће то одлична припрема за Ју-Ес опен у првој половини септембра.

Последња два заказана турнира су у Кини, у Вухану (тврда подлога, 2.440.070 долара) и Пекингу (тврда подлога, 4.828.050 долара). Последњих неколико недеља сезоне су остављени празни, вероватно у зависности од шанси за пласман на Мастерс.

Ако дотле обезбеди пут у Сингапур, одмараће се и припремаће, а уколико јој буду недостајали поени, затражиће вајлд кард за нека од октобарских такмичења.

(Танјуг)