Прочитај ми чланак

ПОБЕДА: Уклања се надгробни споменик на Пупиновом мосту (ВИДЕО)

0

551294_pupinov-most-foto-marina-milojevic_f

Мост Михајла Пупина који носи име нашег великог научника и проналазача, биће отворен 18. децембра.

Премијер Кине Ли Кећијанг и председник Владе Србије Александар Вучић званично ће огласити завршетак радова и пустити мост у саобраћај.

Црна мермерна плоча која је пре три дана постављена на „Пупиновом мосту“ као званична табла на којој су написани основни подаци о овој саобраћајници, биће замењена другом, потврђено је данас за „Блиц“ у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

555

– Људи долазе већ два дана и крсте се кад га виде. Сигурно је квалитетан, не споримо, али како изгледа… То нема нигде сем на гробљу – каже Н. П. коју је репортерка „Блица“ затекла како се са другом фотографише испред спомен-плоче

Друштвеним мрежама брзином муње јуче се проширила фотографија спомен плоче која је била постављена на „Пупиновом мосту“, а која изгледа као надгробна плоча и споменик. Након бројних негативних коментара и негодовања, у надлежном министарству су схватили поруку грађана Србије и одлучили да замене плочу.

“Према мојим сазнањима, у кинеској традицији постоји обичај да се таквом врстом споменика обележавају завршени радови. Међутим, пошто код нас изглед тог споменика асоцира на нешто друго, одлучено је да се споменик склони”, рекао је за овај медиј Горан Петровић, директор фирме “Ратко Митровић” која је ангажована на изградњи приступних саобраћајница мосту.

 

021.рс, Блиц