Прочитај ми чланак

TЕЖАК ЖРЕБ ЗА ЕУРОБАСКЕТ: Србија у “групи смрти“ у Берлину!

0

kosarkaska lopta basket

Кошаркашка репрезентација Србије ће наредне године учествовати на Еуробаскету, а у групи ће бити са Шпанијом, Турском, Италијом, Немачком и Исландом.

Подсетимо, Шампионат ће након одустајања Украјине због политичке ситуације у земљи бити одржан у Француској (Монпеље и Лил), Немачкој (Берлин), Хрватској (Загреб) и Летонији (Рига).

Носиоци су одређени на основу пласмана на претходном Европском првенству, затим према резултатима у квалификацијама, но по први пут је свакој од земаља-организатора омогућено да „изабере свог партнера“.

Тако су Словенци (из нашег шешира) били у групи са Хрватском, Французи су „приграбили“ Финце, Немци Турке, а Летонци Естонце, што значи да су „орлови“ могли да извуку Литванију или Шпанију, а испоставило се да ће „фурија“ бити ривал Србији, и то у „групи смрти“.

Групна фаза одржаће се од 5. до 11. септембра, завршница ће трајати од 12. до 20. септембра у Лилу. Финалисти ће обезбедити одлазак на Олимпијске игре, а екипе пласиране од 3. до 6. места квалификациони турнир. Подсећамо, Србија до сада као самостална држава није имала кошаркашку селекцију на највећој светској спортској смотри.

Групе

Група А, Монпеље

Русија, БиХ, Француска, Финска, Пољска, Израел

Група Б, Берлин

Исланд, Турска, Шпанија, Србија, Италија, Немачка

Група Ц, Загреб

Холандија, Грчка, Хрватска, Словенија, Македонија, Грузија

Група Д, Рига

Естонија, Летонија, Литванија, Украјина, Белгија, Чешка

(Блиц)