Прочитај ми чланак

Страдао пословођа у војној фабрици у Ваљеву

0

Р. О. (54), пословођа у „Ковачком центру“, погинуо је у петак вече на свом радном месту, након што га је у груди погодио челични откивак тежак 18 килограма који је излетео из ковачке пресе.

kovacki-centar-presaВојна фабрика

До несреће је дошло у другој смени, око 18.30 часова, у фирми чији су оснивачи ваљевска војна фабрика „Крушик“ и ЈП Југоимпорт-СДПР, када је откивак, који се користи за израду „кошуљице“ за минобацачку мину, излетео из пресе и пословођи нанео тешке телесне повреде, лом грудног коша, руке и пуцање јетре и слезине, због чега је у 22.40 часова и преминуо у Општој болници у Ваљеву.

– Р. О. је био најискуснији радник у „Ковачком центру“, ко зна колико је мина до сада отковао у својој каријери и највероватније је дошло до опуштања, пошто је у пресу у истом тренутку ставио три челична комада, што се по уобичајеној и дозвољеној процедури не ради. Притисак ковачке пресе од пет тона је тако буквално „катапултирао“ средњи откивак који је излетео из пресе и погодио га у грудни кош – прича извор близак истрази која је покренута након несреће у овом предузећу.

Р. О. је пре „Ковачког центра“, који је основан 2010. године, годинама радио у „Крушиковој“ старој ковачници, која је уништена у НАТО бомбардовању пролећа 1999. године.

(Блиц)