• Почетна
  • ВИДЕО
  • ЗВЕРИ: УКР армија одваја децу од родитеља, дрогира их и тера да за њих шпијунирају! (Видео)
Прочитај ми чланак

ЗВЕРИ: УКР армија одваја децу од родитеља, дрогира их и тера да за њих шпијунирају! (Видео)

0

За шпијунирање положаја армије ДНР у рејону аеродрома украјинска армија почела је да користи децу од 12-13 година, преноси дописник руске телевизије Lifenews.

Једног таквог дечака по имену Стас недавно су открили устаници. По његовим речима, он није хтео да шпијунира, али једноставно није имао избора – Украјинци су му заробили родитеље.

„У Красниј Лиман (град на 25 км од Славјанска) дошао сам са родитељима из Доњецка. Мислили смо да тамо неће бити гранатирања – испричао је Стат дописнику Lifenews.

– Почетком октобра тамо су стигли припадници Националне гарде. Ишли су по кућама, проверавали документа. Када су сазнали да нисмо мештани, целу нашу породицу су одвезли у Авдејевку.

Стас од тада није видео своје родитеље и не зна ништа о њиховој судбини – породицу су раздвојили, а дечак је одведен „на разговор“. Човек с којим је дечак пришао ставио га је пред избор: или ћеш урадити оно што ти кажемо, или ћемо ти убити маму и тату. Стас није имао дилему.

„Дали су ми бицикл и рекли да возим на територију Доњецке Народне Републике и видим где су контролни пунктови устаника, да ли их је много или мало – испричао је дечак.

– Након извршења задатка требало је да се вратим у Авдејевку и испричам војницима шта сам видео и сазнао“.

Стас не разуме најбоље шта се после догодило. Каже да су му у десну руку заболи неку иглу. Све се догодило толико брзо, да није стигао ни да се уплаши, ни да осети бол. Међутим, буквално кроз неколико минута почела је да га боли глава, а шака и зглоб су му поплавили. Након тога Стас је послат на прву линију фронта.

Ипак, шпијунска операција са завршила веома брзо: дечака, који је на себи имао само танку јакну, приметили су устаници. Већ у првом разгвору са њима, Стас им је све испричао: и о задатку, и о родитељима које су заробили украјински војници, и о игли.

„Стасу су највероватније дали дрогу, како не би осећао глад и умор“ – претпоставља командир посебне батаљонско-тактичке групе „Сомали“ (Сомалија) са шифрованим именом Гиви, чији су борци задржали младог шпијуна-диверзанта.

Сам Гиви нема сумњу: прича о Стасу није усамљена, већ је одавно разрађена шема. Исто тако су Американци у Вијетнаму врбовали локалну децу и терали их да уходе вијетконговце. Тај метод је преузела и Национална гарда Украјине.

„Не би ме изненадило да ускоро почну да користе и лепе младе девојке, које ће заводити наше војнике на контролним пунктовима и прикупљати податке“ – додао је Гиви.

Он не намерава да пушта Стаса назад у Авдејевку – дечак ће остати са устаницима, као син пука. Тамо ће, под присмотром лекара, бити безбеднији и моћи ће да иде у школу, уверен је Гиви.

Војници Новоросије тренутно покушавају да сазнају судбину Стасових родитеља, а после ће покушати да их избаве из заробљеништва.

(Факти.орг)