Прочитај ми чланак

Познате личности на свечаној промоцији Catena mundi (Фото албум)

0

На свечаној промоцији енциклопедије Catena mundi окупили су се најзначајнији савремени српски интелектуалци, због чега смо поносни.

„Catena је саборно место нове српске елите“, рекао је једном Владимир Димитријевић, а свечана промоција енциклопедије потврдила је ове речи. Сем угледних гостију говорника, Косте Чавошког, Владете Јеротића, Владимира Димитријевића, Аце Селтика и Ратка Дмитровића, као и редитеља ђакона Ненада Илића, низ других припадника српске елите окупило се у уторак, 21. октобра у Задужбини Илије М. Коларца.

Од угледних писаца, ту су били Жарко Видовић, Игор Ивановић, Небојша Петковић, Боривоје Рашуо, Ђорђе Ј. Јанић и Добрица Ерић. Свештена лица представљали су о. Стефан, игуман манастира Велика Ремета, као и о. Миодраг Поповић, парох при цркви Светог Саве на Врачар и о. Саво Јовић, секретар Светог Архијерејског Синода СПЦ.

На промоцији су били и чланови академске елите, Слободан Антонић, Слободан Јанковић, Дејан Мировић, Драгомир Антонић, Вељко Ђурић Мишина и Мира Јовановић. Вече су улепшали и познати спортисти, Дејан Томашевић и Дејан Бодирога.

Посебну захвалност дугујемо и српским предузетницима – покровитељима Catene. На првом месту,Драгану Давидовићу, који је одржао и кратак говор, као и Војиславу Ђукићу и Сими Симићу из Беча, те Синиши Видовићу, уместо кога је примерак енциклопедије преузео доктор Александар Ђоковић.

Из света политике били су наши велики пријатељи, чланови Старешинства Двери, Радован и Данило Тврдишић, као и Андрија Младеновић, председник ИО ДСС.

(Catena mundi)