Прочитај ми чланак

СВАКА ЧАСТ: Од донације Дејана Станковића изградња 28 станова у Обреновцу!

0

dejan-stankovic-sasa-pavilic-140

У Обреновцу ће захваљујући донацији од пола милиона долара, коју је прикупио бивши фудбалски репрезентативац Дејан Станковић, бити изграђено 28 станова, о чему ће споразум бити ускоро потписан.

– Питање је дана када ће споразум бити потписан. Данас или сутра ћемо то завршити, а дан након потписивања очекујемо почетак радова, пошто су сви папири спремни за то – рекао је градоначелник Београда Синиша Мали.

Он је навео да се ради о донацији „од 500.000 долара које је Станковић обезбедио, а биће искоришћена за изградњу 28 станова у Обреновцу“.

Председник те градске општине Мирослав Чучковић је рекао да је у Обреновцу у току изградња кућа које финасирају „Блиц фондација“ и Прва телевизија, као и да се раде куће који финасирају владе Кувајта и УАЕ.

Чучковић је навео да је француска влада обезебедила донацију за изградњу седам кућа, али да тај посао није још започео, јер по њиховим процедурама они одређују ко ће бити извођачи радова.

– Грађевинска сезона се неће завршити, без обзира на временске прилике, док то (изградњу кућа) не завршимо – рекао је он.

После обилска Прве обреновачке основне школе, Чучковић и Мали су најавили и да ће још три образовне установе, које су страдале у мајским поплавама, бити обновљене до 10. новембра, док ће рад на санирању Гимназије трајати око годину дана.

Мали је објаснио да је већина средства за обнову школа и вртића обезбеђено од донатора, а да град обезбеђује све што може у погледу техничке помоћи и папирологије.

(БЛИЦ)