• Почетна
  • ВИДЕО
  • РАДИКАЛИ БЛОКИРАЈУ Канцеларију Хашког трибунала и органузују протесте у Хагу! (Видео)
Прочитај ми чланак

РАДИКАЛИ БЛОКИРАЈУ Канцеларију Хашког трибунала и органузују протесте у Хагу! (Видео)

0

Тим за одбрану Војислава Шешеља захтева да га прегледају српски лекари.

Заменик председника Српске радикалне странке Немања Шаровић одржао је данас ванредну конференцију за новинаре и рекао:

„Комитет за одбрану инсистира да тим српских лекара прегледа др Војислава Шешеља, утврди какво је здравствено стање и предложи мере за његово лечење. Шешеља могу прегледати и објективан извештај сачинити само лекари по његовом избору и од његовог личног поверења. Тим лекара је скоро у потпуности формиран а предводиће га професор Милован Бојић“.

„Јуче је Војислав Шешељ одведен у цивилну болницу у Хагу где је извршен преглед ПЕТ скенером али резултати прегледа нити било какав медицински извештај му нису достављени. Српски лекари неће путовати у Хаг док год Шешељу не буде достављен извештај са ПЕТ скенера због чега ми инсистирамо на његовом хитном достављању. Очекујемо да тим лекара одржи конференцију за новинаре како пре одласка, тако и по повратку из Хага а њихов писани стручни извештај учинићемо доступним јавности истог тренутка када буде сачињен“, рекао је заменик председника СРС.

„Иначе, Војислав Шешељ нам се и јуче жалио на повишену температуру коју константно има већ месецима и која га, како каже, исцрпљује. Лоше здравствено стање нашег председника искључива је последица дванаестогодишњег притвора и ускраћивања адекватне и благовремене медицинске неге у хашком казамату.

Свесни смо да више не смемо дозволити да се и један дан за лечење изгуби и зато ћемо у наредном периоду, у земљи и иностранству, одржати низ протеста и скупова подршке др Војиславу Шешељу. Први ће бити одржан у суботу, 25. октобра у 12 сати испред Канцеларије Хашког трибунала у Београду, у Улици Јеврема Гријића бр. 11. Уколико, не буде адекватне реакције Хашког трибунала и уколико наш захтев да га прегледају српски лекари не буде прихваћен, блокираћемо канцеларију Хашког трибунала у Београду“.

Како је рекао Шаровић „Српска радикална странка ће 8. новембра 2014. године, са почетком у 12 сати, први пут, организовати протест и у Хагу испред седишта Међународног кривичног суда за бившу Југославију“.

Новинарима је саопштено и то да се Немања Шаровић у својству заменика председника Српске радикалне странке данас писмом обратио његовој Светости Патријарху српском г.г. Иринеју с молбом за његов благослов како би у свим епархијама Српске православне цркве били одржани молебани за здравље и слободу др Војислава Шешеља.

(Србин.инфо)