• Почетна
  • ПОЧЕТНА
  • Актуелно
  • АЛБАНСКИ ИГРАЧ ПОНОСНО: Показао сам Шкијама (Србима)! Државни дочек за фудбалере у Тирани (Видео)
Прочитај ми чланак

АЛБАНСКИ ИГРАЧ ПОНОСНО: Показао сам Шкијама (Србима)! Државни дочек за фудбалере у Тирани (Видео)

0

srbalb1

Застава „Велике Албаније“ која је изазвала инцидент на синоћној фудбалској утакмици између Србије и Албаније у поседу је српске полиције. Откривено је и под којим околностима је фудбалер репрезентације Албаније Таулант Џака отео заставу.

Албански портал „Balkanweb.com“ изнео је своју верзију догађаја током утакмице Србија – Албанија и пренео речи фудбалера Тауланта Џаке.

Лет заставе Велике Албаније зауставио је репрезентативац Србије Стефан Митровић, а онда су на њега насрнули фудбалери Албаније, изазвавши још гору реакцију са трибина, пошто су навијачи улетели.

Албански медиј наводи да је бивши млади репрезентативац Швајцарске и актуелни члан албанске селекције Таулант Џака реаговао отимањем заставе уз речи „Нисам хтео да дозволим да шкије држе нашу заставу“. Шкије је погрдан назив који Албанци користе за Србе.

Албанским фудбалерима државни дочек на аеродрому, славе их као хероје

Више од пет хиљада Албанаца окупило се на аеродрому у Тирани како би дочекали повратак своје репрезентације, иако је било већ пола 4 ујутру. Скупили су се из бројних градова широм Албаније и Косова, носећи заставе

alb-02_fАлбански репрезентативац на дочеку у Тирани

Заменик премијера Нико Пелеши и министарка образовања и спорта Никола Линдита одржали су конференцију за штампу на којој су нагласили како је Албанија „поносна на своје фудбалере за оно што су показали у Београду.“

Поред ње је седео капитен Лорик Цана, који је ударао у главу српског навијача на трави Партизановог стадиона.

Цана је говорио о томе како су неки фудбалери повређени, а да је за то криво насиље на стадиону.

– Пар играча је повређено. Надам се да ће се односи између две државе нормализовати. Оно што је битно је да смо играли уздигнутог чела читавих 40 минута – рекао је Цана.

ВИДЕО> Дочек албанске репрезентације на аеродрому „Мајка Тереза“ у Тирани

(Блиц)