Прочитај ми чланак

Проф. Калајжић: Застава на пола копља, а Гарда ВС у „гаћама“

0

Да је Република Србија окупирана и на коленима, показала су два наизглед неповезана догађаја. „Дан албанске заставе“ и посета НАТО Столтенберга.

Градоначелник Прешева, Шћиприм Арифи, поносно је поставио заставу Републике Албаније на јарбол зграде општине Прешево. Националистичко и сепаратистичко дивљање поново пролази законски некажњено.

Закон о изгледу и употреби грба, заставе и химне Републике Србије, члан 8, јасно наводи да се „грб, односно застава стране државе, могу истицати у Републици Србији само уз грб, односно заставу Републике Србије … “. Исти Закон, члан 20, налаже да се „државна застава стално вије на главном улазу у зграде државних органа … локалне самоуправе и јавних служби … “. Закон даље чланом 23 предвиђа да „у дане жалости сви државни органи … и органи локалне самоуправе … истичу државну заставу Републике Србије на пола копља, односно јарбола“.

На приложеној слици и осталим аудио-визуелним клиповима и вестима, јасно се види да у тренутку док Арифи противзаконито поставља заставу Републике Албаније на јарбол зграде општине Прешево, на друга два јарбола поред, налазе се замотане заставе Републике Србије и општине Прешево. Да ствар буде ужаснија, замотана застава Републике Србије натакнута је на пола копља! Арифи је Дан албанске заставе прогласио Даном жалости Србије!

Случајно? Немојте бити наивни, ради се о намерном и добро срачунатом нападу на уставни поредак и територијалну целовитост Републике Србије. Арифи и добар део Албанаца из Врањске долине, одавно раде на томе да постану део „Репубљик Косова“, а затим и конститутивни део „Велике“ Албаније. На то их подстичу амбасадорски гаулајтери Србије, ЕУ званичници, НАТО зликовци, а помаже их домаћи издајник.

За ова тешка кривична дела Арифи неће одговарати, већ Милован Бркић и Дејан Златановић! Они су ти главни разбојници и терористи који подривају и насилно руше уставни поредак Србије!

НАТО Столтенберг је пре неки дан долетео у Србију. Дочекао га је „министар одбране“, Вучевић и почасна Гарда Војске Србије. На њеном званичном сајту, стоји да је први задатак Гарде ВС да „непосредно организује и извршава задатке одавања војних почасти у оквиру протокола државних органа“. У аудио-визуелном материјалу објављеном путем националне фреквенције „РТС, емисија Дозволите“ од 31.05.2014. овлашћени припадници Гарде ВС грађанима Србије објаснили су и директно показали како и на који начин извршавају протоколарне дужности приликом посете страних званичника. „За војне почасти гардисти носе специфичне униформе, користе сабљу, полуаутоматске пушке и топове посебно уређене за обављање веома одговорног посла“. „Сабља је нераскидиви део историје Србије“ и „стари статусни симбол официрске части“. „Уведена је 1895. Указом краља Александра Обреновића. У данашњој употреби је она коју је израдио Солинген и потиче из периода од пре Другог светског рата“.

Полуатоматске пушке у употреби Гарде ВС су онеспособљене „паповке“, модел М59/66, којима је уклоњена ударна игла, прелакиране и бруниране, са никлованим бајонетом. Шминкерица.

Није познат случај да је Гарда ВС неког дочекала без сабље и без пушака, па се поставља питање ко је и на основу чега наредио Гарди ВС да НАТО Столтенберга дочека без главних обележја историје и части Србије – без сабље и без пушака? Ово још више упада у очи када се погледа аудио-визуелни снимак дочека НАТО Столтенберга у Македонији од 6. септембра 2018. Војна музика, интонирање химни, сабља и наоружана почасна гарда.

Да ли се НАТО Столтенберг, свестан тешких злочина који су починили, укењао да га не ликвидирају на дочеку, па захтевао гарду у „гаћама“, или је издао понижавајуће наређење, а удворичко-издајнички менталитет му изашао у сусрет, па су Министарство одбране и Војска Србије наредили Гарди ВС да се обесчасти и пљуне на историју?

Пре неколико дана (о томе сам писао), државни секретар Министарства одбране је Србе са Косова и Метохије назвао „етничка група“! Јел то све део НАТО „пакета“?

И ником ништа. Нема отказа за државног секретара, нема оставке министра одбране, нема смене начелника Генералштаба. Нема ни моралне ни законске одговорности. Само издаја. Изгледа да су привилегије јаче од заклетве и части?

Али зато су Милован Бркић и Дејан Златановић злочинци!

Грађани Србије, мафија и непријатељи изборе не губе. Зато пружите отпор мафији и масовно бојкотујте предстојеће противуставне и противзаконите „изборе“ у складу са Уставом, члан 2, став 2. Кључ победе је у масовности! 60 + процената бојкота и сви су готови!