Прочитај ми чланак

ЦАРЕВИ – СРПСКИ БАСКЕТАШИ најбољи на свету!

0

srpski basketasi_orig

Капитен екипе Нови Сад, новог шампиона света у баскету ’3 на 3’, Душан Домовић Булут рекао је да је невероватан осећај бити на крову света.

Новосадска екипа, за коју су уз Булута играли и Марко Савић, Марко Ждеро и Дејан Мајсторовић, до титуле на Светској турнеји ФИБА у Токију дошла је победом над канадским Саскатуном са 21:11.

„Невероватан је осећај. Требало је освојити овај турнир, а ми смо то успели. Било је прозивки од стране других играча да смо први на листи зато што играмо пуно турнира, али мислим да смо овим доказали да смо најбољи међу најбољима“, рекао је Булут, „Игра расте великом брзином и квалитет тимова је све већи, зато је ово можда и лепша успомена него она 2012. године, јер смо се борили током целе сезоне, имали успоне и падове и на крају били најбољи кад је било најпотребније“.

Српски баскеташи су турнир започели поразом од Денвера, али су потом уследили тријумфи над Сантосом, две словеначке екипе и Саскатуном.

„Наша највећа мотивација је била жеља да покажемо свима да ми то можемо. Баш те прозивке да нисмо добар тим које су и потекле од Канађана, су нас инспирисале да дамо свој максимум. Желели смо да видимо колико далеко можемо да одемо и успели смо да будемо најбољи на свету“, истакао је Булут.

Подсетимо, чланови тима Нови Сад су репрезентативци Србије који су ове године на Светском првенству освојили сребро, а на претходном шампионату су били златни.

(Б92, Фото: Душан Домовић Булут)