• Почетна
  • СПОРТ
  • ПОЗНАТИ ЕНГЛЕСКИ ПОРТАЛ “COPA 90“: „Вечити дерби“ највећи на свету (Видео)
Прочитај ми чланак

ПОЗНАТИ ЕНГЛЕСКИ ПОРТАЛ “COPA 90“: „Вечити дерби“ највећи на свету (Видео)

0

Вечити ривали не постижу резултате који би задовољили навијаче, али то није спречило људе из продукције „Copa 90“ да прогласе њихов дуел највећим на свету.

Момци из „Copa 90“ су прошлог пролећа посетили Београд, а то их је натерало да дуел Партизана и Црвене звезде прогласе највећим дербијем на свету.

„Број један је невероватан дерби, у невероватном граду, између два историјска тима. То су Партизан и Црвена звезда. Та два тима имају најстраственије могуће навијаче.“, рекли су састављачи листе.

О томе колико је дуел Црвене звезде и Партизана одушевио људе из „Copa 90“ сведочи и остатак листе.

На другом месту је окршај два аргентинска великана Боке Јуниорс и Ривер Плејта, тек као трећи се котира „Олд Фирм“, дуел Селтика и Ренџерса који навијаче не дели само по фудбалској, већ и по верској и националној основи. На листи је и дуел бивших клубова Дејана Рамба Петковића Фламенга и Флуминенсеа, а од јужноамеричких дуела ту је још на седмом месту уругвајски дерби који играју Пењарол и Насионал.

Африку представља дуел Замалека и Ал Ахлија, римски градски дерби (Рома-Лацио) је на шестом, а „Ел Класико“ (Реал –Барселона) на осмом месту. На деветој позицији су утакмице које играју Ујпешт и Ференцварош а листа се затвара дуелом Фенербахче- Галатасарај.

Листа:

1. Црвена звезда – Партизан
2. Бока Јуниорс – Ривер Плејт
3. Селтик – Ренџерс
4. Фламенго – Флуминенсе
5. Ал Ахли – Замалек
6. Рома – Лацио
7. Пењарол – Насионал
8. Барселона – Реал Мадрид
9. Ујпешт – Ференцварош
10. Галатасарај – Фенербахче

(Б92)