Прочитај ми чланак

СП ОДБОЈКА: Пораз лоше Србије пред 60.000 људи

0

Poland Volleyball Worlds

Одбојкашка репрезентација Србије неуспешно је започела Светски шампионат, пошто је изгубила од домаћина Пољске са 3-0 у сетовима (25:19, 25:18, 25:18)

Историјски меч одиграо се пред 60.000 гледалаца на Националном стадиону у Варшави, а велика очекивања нису били притисак за домаће, већ подстрек, што је очигледно и по исходу.

Остали мечеви А групе играће се у Вроцлаву, где ће ривали Србије бити Аргентина (2. септембра), Аустралија (4. септембра), Венецуела (6. септембра) и Камерун (7. септембра).

Србија је прва створила два поена предности (3:1), али то је било кратког даха и Пољаци су на први технички тајм аут отишли са предношћу 8:7, а после смеча Влазлија повели су са 10:8.

Пољаци су били у налету, изблокиран је Атанасијевић, па је домаћин стекао три поена вишка (12:9). Наши као да су били помало импресионирани атмосфером, а на другом техничком тајм ауту Пољска је водила 16:12.

Тај период игре испоставио се одлучујућим – наши су накратко пришли на -3, али је Пољска до краја без потешкоћа решила сет у своју корист (25:19).

У другом сету било је још мање неизвесности – Пољаци су на првом техничком тајм ауту водили 8:4 захваљујући сјајним сервисима и грешкама наших, а домаћи су убрзо повели са 14:5.

Тада је све било одлучено, наши се јесу мало консолидовали, али било је прекасно и Пољска је освојила и други сет (25:18).

Слично као у другом сету, Пољска је серијом 4-0 у раној фази сета успела да се ’одлепи’, а онда је уследило мало опуштање домаћина, после чега су наши момци пришли на 16:14. Јавила се мала нада у преокрет, али су Пољаци после тајм аута везали пет поена и решили питање победника.

(Б92)