Прочитај ми чланак

ЂОРЂЕВИЋ: Тео не игра против Египта

0

Italija pobedila Srbiju, povreda Teodosića!_f

Селектор Србије Александар Ђорђевић рекао је да је његова екипа спремна да на прави начин започне такмичење на СП и да од играча очекује ватру на терену.

Кошаркаши Србије играју у суботу у 15.30 против Египта, утакмицу првог кола Групе А на Светском првенству у Гранади.

„Сви једва чекамо да почне првенство, то је очигледно по позитивној нервози. Данас смо имали добар тренинг, сви смо спремни да на прави начин почнемо ово Светско првенство“, рекао је Ђорђевић новинарима у Гранади.

„У нашем тиму су врхунски такмичари, имају много искуства иза себе и немамо право да, ако изгубимо, кажемо да смо имали слаб дан. На оваквим првенствима изгубљена утакмица не може да се правда слабим даном. На нама је да избегнемо менталну блокаду, да добро одиграмо првенство и да желимо да победимо у свакој утакмици. Без алибија улазимо у такмичење“, рекао је Ђорђевић.

„Желимо нормалан приступ такмичењу, без успона и падова. Од играча тражимо да видимо ватру на терену, лепу игру. Ми играмо тимски, не зависимо од појединца, то су сви играчи схватили. Сваки од играча и нас осталих подједнако дели терет“, рекао је бивши капитен репрезентације.

Ђорђевић је рекао да ће Милош Теодосић пропустити утакмицу против Египта, пошто је поново осетио бол у зглобу.

„Можда је то добро, биће свежији за наредне утакмице. Има играча који ће ускочити и решити проблем. (Немања) Бјелица је мало боље, спустио му се оток, после ударца у ногу, (Ненад) Крстић иде на боље сваког дана, још није то то, али мислим да ће му сваки минут користити да додје до најбоље форме у најбољем тренутку за нас“, рекао је Ђорђевић.

Он је изразио очекивање да ће његови играчи озбиљно ући у утакмицу против Египта и победити и додао да је сатница пореметила припреме, али да је његова екипа на време ушла у биоритам везан за навикавање.

„Идемо из утакмице у утакмицу, као и сваки пут на оваквим такмичењима. Када играмо од 15.30 не можемо да имамо тренинге пре утакмица, али не можемо да се жалимо, припремаћемо екипу гледајући видео снимке. Од четврте утакмице ће бити другачије. Мислим да смо физички спремни“, рекао је Ђорђевић и додао да су „Шпанци магистрирали организацију великих такмичења.

(Б92)