Прочитај ми чланак

“У Србији постоје пунктови за регрутацију екстремиста“

0

terorist-islam

Војни аналитичар Александар Радић изјавио је у седу да на територији Србије, постоје „пунктови за регрутацију и индоктринацију исламских есктремиста“, а то је, како је оценио, мали корак до њиховог активног деловања.

Само присуство људи из Рашке области у Сирији доказ су блиске посвезаности са екстремистичким организацијама

„Самим тим што постоје наши људи из Рашке области у Сирији, то је доказ блиског контакта и веза са екстремистичким организацијама, са њима се не може ступити у контакт тек тако“, казао је Радић агенцији Бета.

Коментаришући наводе у данашњем издању листа Информер да екстремисти из групе Исламска држава која делује у Сирији и Ираку имају на Косову и Санџаку више од 20 људи, он је навео да не треба лицитирати бројевима, али да пунктови постоје.

„Када је неко индоктириниран лакше ћете произвести његову реакцију на овој територији, него га наговорити да оде у Сирију“, упозорио је Радић.

Он је рекао да исламски екстремисти регрутују своје следбенике широм Европе, па и у Србији и оценио да је то прави посао и задатак за обавештајне и војне службе у земљи.

„Ако неко зна тачан број следбеника екстремиста на овој територији, тај треба и да их ухапси“, казао је Радић.

Према његовим речима, реалну безбедносну опасност представљају и људи који се у Србију враћајају са попришта сукоба, пошто су управо они ти који учествују у индоктринацији.

 

(Beta)