Прочитај ми чланак

КАД НЕМА НОВЦА, има секса за новац…

0

things-got-sexy-boat-chrissy-teigen-irina-shayk-during

Беспарица, сиромаштво и незапосленост само су неки од разлога који врло често у доба рецесије натерају жене, али и мушкарце да се почну бавити најстаријим занатом на свету.

Филмска индустрија увек је била и магнет за проституцију. Супруга Johna Legenda, манекенка Chrissy Teigen, у недавном је интервјуу за часопис Du Jour открила да је Кан право легло проституције током одржавања Филмског фестивала. Према њеним речима модели, глумице и мисице сексуално задовољавају богате мушкарце у луксузним хотелима Кана, на јахтама од милион долара тако зарађујући хиљаде долара за ноћ. Постоје проститутке које наплаћују и до 30 хиљада долара за ноћ. Многим моделима је то додатни извор зараде.

„Ја дефинитивно не вредим 30 хиљада. Заправо и немам шта да понудим” – нашалила се згодна манекенка.

Њене тврдње нису далеко од истине. Наиме, судећи према либанском бизнисмену Елију Нахасу, који је због вођења проституције ухапшен 2007. године, људи не могу „ни да појме колики новац зарађују елитне проститутке“. Нахас је „организовао“ 50 девојака различитих националности, а главна киљентела су им били богати Европљани током Канског фестивала. Јахтинг проституција годинама је у понуди на монденским плажама Шпаније, Француске и Италије, а тај облик забаве богаташа и тајкуна изградњом нових марина и хотела преселило се и на овај дио Јадрана. Атрактивне девојке из Црне Горе,БиХ, Србије, Хрватске и неких источних земаља регрутоване су преко есцорт-агенција или агенција за, наводни, моделинг и манекенство, тако да су обично за викенд долазиле на приморје и пружале услуге богатој клијентели.

Честа су и гостовања по Хрватском и Црногорском приморју, под „маском“ естрадних наступа. Великом броју певачица естрада је само покриће за посао којим се заиста баве, а то је продаја тела. Цена бивших мисица, квазиводитељица, лажних глумица и још горих певачица, знају ићи за једну ноћ и преко 1000 евра. Најчешће у високе кругове улазе преко бизнисмена и других утицајних људи. Они их прво представљају као љубавнице, промовишу их као певачице или манекенке и воде на пословне састанке на којима могу срести нове клијенте. Некад су естрадне уметнице углавном певале или отварале уста на плаyбeк, данас отварају уста али из неких других разлога.

Откако је у Тивту почело да се гради наутичко насеље ‘Порто Монтенегро’ овај град се све чешће помиње као мека јахтинг проституције. Те такозване елитне проститутке, онда машу са јахти читавој нацији и дају пример свим осталим девојкама којим путем треба ићи. Нико не зна да се баве тим послом, међу свима влада “закон омерте“, нико о томе не говори и због тога нису изложене јавној осуди или срамоти. У јавности глуматају честитост, невиност и моралност, а стварна је слика сасвим друкчија.

Када рецимо изађете у неки од популарних престоничких клубова у сепареу, за који само резервација кошта 30.000 динара, видећете неколико бизнисмена окружених поставом дугоногих лепотица са заносним облинама. Те девојке се углавном представљају као манекенке или студенткиње приватних факултета, али истина је да већина њих ради као пословна пратња. У данашње време епитет спонзоруша приписује се не само женама већ и мушкарцима, који све више бирају с ким ће бити у вези на основу „банковног рачуна“.

Нови наметнути систем вредности донио је на свет и мушку спонзорушу, у ствари „паразита“ који живи на рачун жена. Од Џенифер Лопез и њеног некадашњег анонимног плесача-мужа Крис Џуда, преко Бритни Спирс и певача/плесача/модела Кевина Федерлинеа, па све до Мадоне и Гај Ричија креће “помама” за мушким спонзорушама. Где су уопште нестали прави мушкарци? Где су нестала љубавна писма?

Због неких нових, савремених удварача, који женска срца успешно освајају и отварају кључевима бесних аутомобила попут BMW-a, мерцедеса или аудија, многе лепо васпитане даме се у шоку и неверици питају:

„Где су нестали традиционални мушкарци, витешки манири и романтични и оригинални упади девојкама?“

Дани када је дечко упознавао девојку и после тога замолио да изађу заједно на кафу или биоскоп, или затражио њен телефонски број одавно су прошли. Вероватно ћу ускоро у енциклопедији под “прави мушкарац” прочитати: врло ретка човечија врста, распрострањена у малом броју широм света. На крају, када се све ово прочита, остају питања која лебде у ваздуху. Да ли је најстарији занат на свету постао једини начин да се дође до новца и лагодног живота? Колико вреди морал у земљи Србији и да ли је постао превазиђена категорија?….….

 

(The Balkans Chronicles)