• Почетна
  • СПОРТ
  • БРАВО! Ана ухватила званично најбржи сервис на свету!
Прочитај ми чланак

БРАВО! Ана ухватила званично најбржи сервис на свету!

0

Ana uhvatila najbrži servis na svet
Српска тенисерка је зауставила лет лоптице коју је Сабина Лисицки сервирала брзином од 210,8 километара на час.

Повратак Ане Ивановић

Глад за осветом Ане Ивановић била је јача и од топовске ђулади које је испаљивала Сабина Лисицки!

Наша тенисерка је победила Немицу у првом колу Стенфорда 7:6 (7:2), 6:1, реванширала јој се за пораз са Вимблдона прошлог месеца, али је успела и да укроти званично најбржи сервис на планети.

НАЈЈАЧИ ЈЕ ГРОТ

Кoд мушкараца рекорд држи Аустралијанац Семјуел Грот, који је сервирао 263,4 километра на сат 2012. у Бусану. Број два је Француз Албано Оливети, са 257,5 км/час.
Ипак, ова два резултата нису званично ни потврђена као рекорди, због “техничких питања” око радара који је мерио брзину.
Самим тим, титулу најјачег сервера на папиру и даље држи Иво Карловић – 251 км/час на Дејвис купу 2011.

Наиме, радар је измерио да је лоптица после прве серве Сабине Лисицки летела брзином од 210,8 километара на сат, што је био нови светски рекорд на ВТА туру.

– Повредила сам руку – рекла је шаљиво Ана када су је питали какав је био осећај вратити тако убитачан сервис.

 

– Али, била сам срећна што сам га ухватила. Опет, погледала сам около и било је 131 миља на сат. Помислила сам: -Ух, то је баш брзо.

Меч је био неизвестан у почетку, а наша тенисерка је чак губила 4:1. Ипак, успела је да надокнади овај минус и добије тај-брејк првог сета. У наставку јој је било много лакше.

– Меч је био јако тежак, што сам и очекивала. Трудила сам се да останем концентрисана када сам губила у првом сету, и покушавала сам да верујем у своје ударце и да будем агресивнија. Трудила сам се и да пронађем ритам, а у другом делу сам успела и да се снађем много боље на ритерну.

Био је то јако тежак жреб за обе, и срећна сам што сам прошла даље – рекла је Ивановићева, која би вечерас требало да игра против 421. на свету, Канађанке Карол Жао, којој је Белгијанка Викмајер предала меч док је губила 6:2, 1:0. То је била прва победа Жаове у главном жребу неког ВТА турнира.

Са друге стране, Ани је дошла до 40. победе у 2014, што је тек трећи пут у каријери да је нанизала толико тријумфа. Први пут јој је то пошло за руком 2007. (тад је 40. тријумф остварила у августу, а годину завршила са 51 победом), а потом опет и у 2013. (њен последњи меч у сезони је уједно била и 40. победа).

– Дефинитивно нисам о томе размишљала. Није ми фокус на тим стварима, али лепо је чути те податке, дају ми самопоуздање и задовољство. Тенис волим да играм, прија ми да се такмичим. Толики број победа у 2014. ме инспирише да наставим да вредно радим, да се унапређујем и да се борим за повратак у топ 10, што ми је циљ већ неко време – истакла је Ивановићева.

Уједно, Ани је ово био први званичан меч који је одиграла са новим тренером Дејаном Петровићем, са којим ће путовати на целу америчку турнеју.

Наградни фонд Стенфорда износи 710.000 долара, турнир припада премијер серији, а учествују још Серена и Венус Вилијамс, Азаренка, Кербер, Радванска…

(Вечерње новости)