Прочитај ми чланак

МИНИСТРИ, а да мало летујете у Србији?

0

vlada srbije ministri a da malo letujete u srbiji_f

Премијер Александар Вучић замолио је министре у Влади да бар део свог летњег годишњег одмора од две недеље проведу на некој од дестинација у Србији.

То за „Блиц“ открива један од министара који је био присутан на седници Владе у четвртак. Како нам је речено, премијер је тиме апеловао на колеге у Влади да и личним примером покажу да имају разумевања за велику економску кризу у Србији и да део новца од зараде потроше у нашој земљи.

– Није то била никаква директива, већ само сугестија да би било добро да људи који воде Србију део новца за одмор потроше у неким од наших летовалишта и да тако личним примером покажу да помажу економију Србије. Нека министри 10 дана проведу где год желе и на којим год морима желе, али нека се бар пет дана одморе и потроше новац на неком језеру, планини или бањама којих има доста у Србји – препричава наш извор шта је Вучић поручио колегама.

Наш саговорник каже да ће се видети да ли ће министри послушати предлог премијера, јер прве реакције на самој седници нису биле охрабрујуће.

– Многи су били намрштени због таквог предлога – каже он.

– Оно што се сада зна јесте да ће летњи одмор премијера Вучића трајати нешто више од два дана, односно од петка по подне до недеље увече. Коначно време и место где ће премијер ићи на одмор још није одређено, али се претпоставља да ће то бити на борском језеру – каже саговорник “Блица”.

Гостујући недавно на РТС, премијер Вучић је у контексту одговорног поступања у време кризе цитирао разговор с немачким политичарем који му је рекао да ће годишњи одмор због кризе провести у својој земљи.

Министри морају аутобусом у Ниш

Међутим, постоји још један предлог премијера који није наишао на одобравање министара.

– Како ће у понедељак у Нишу бити одржана посебна седница Владе поводом 100 година од Првог светског рата, Вучић је одлучио да сви министри, на челу с њим, из Београда аутобусом иду за Ниш. Али и да се сви истим аутобусом врате за Београд. И управо тај заједнички повратак није се допао неколицини министара који су планирали да их службени ауто сачека у Нишу како би се колима вратили за Београд. Али, на њихову жалост, то неће бити могуће – открива саговорник “Блица”.

АНКЕТА – Где ће министри да летују

Потпредседница владе Зорана Михајловић

– Још нисам одлучила, јер због великих обавеза нисам стигла ни да размишљам о одмору. Иначе, до сада сам сваке године ишла са сином на море.

Министар финансија и привреде Душан Вујовић

– Планирао сам да део одмора свакако проведем у Србији.

Министар енергетике Александар Антић

– Не размишљам о одмору док не почне производња угља са копа Црљени и испумпавање воде са копа Тамнава.

Министар одбране Братислав Гашић

– Нећу нигде да летујем, јер имам јако пуно посла. Дана слободног времена нећу имати овог лета. Ако успем да уграбим викенд, биће то обавезно у некој српској бањи.

На наше питање где ће премијер Вучић ићи на одмор, речено нам је да ће “јавност добити комплетну информацију врло брзо”.

(Блиц, фото: Н. Ђорђевић)