Прочитај ми чланак

Црна Гора, Албанија и „Косово“ постигле споразум о заједничкој тромеђи

0

Milo-i-Taci crna gora kosovo albanija

Црна Гора, Албанија и шиптарски окупатори на Космету споразумеле су се о заједничкој тромеђи, саопштило је данас Министарство унутрашњих послова у Подгорици.

Представници комисија три „државе“ су у главном граду Црне Горе парафирали споразум о „тачки сусрета државних граница три државе, која је обележена тромеђном граничном ознаком“ и о њеном одржавању.

На састанку је постигнут и договор о спровођењу споразума о одржавању граничних ознака дуж црногорско-албанске границе, потписан у Подгорици 2009. године.

Разговарало се и о наставку утврђивања државне границе измедју Црне Горе и шиптарских окупатора на Косову и Метохији.

Курти: Реални нови избори на Космету

Албин Курти каже да би на Косову и Метохији на јесен могли да се одрже нови, ванредни окупаторски шиптарски избори и поручује да је Самоопредјељење,(странка која је отворено за Велику Албанију) на чијем је челу, увек спремно за њих.

„Ми смо увек спремни за изборе и бићемо спремни и сада када нисмо победници и онда када будемо победили, јер верујемо да је тешко одржавати изборе сваке четири године на Космету које кључа од многобројних проблема“, рекао је Курти за Радио телевизију Албаније.

Он је рекао да постоје реалне шансе да се у септембру или октобру на Космету одрже нови, ванредни избори на којима ће Самоопредјељење, како је навео, „ући јаки као никада до сада“.

Курти је рекао да је Самоопредјељење на ванредним изборима 8. јуна, изашло самостално, као и Демократска партија Косова (ПДКК) Хашима Тачија, док су у коалицији били Демократски савез Косова (ЛДК), Алијанса за будућност Косова (АЗБК) и Иницијатива за Косово (ИК).

„Ми смо у овом периоду радили с коалицијом ЛДК, ААК и Иницијатива за Косово који ће изгледа заједно бити у трци за парламент на новим изборима. У наредном периоду ћемо имати три субјекта. ПДК као владајућу партију, коалицију ЛДК, ААК и Иницијатива и Самоопредјељење као трећи крак у овим изборима. Ми ћемо сарађивати с неким синдикатима“, рекао је Курти.

(Бета, .info-ks.net)