Прочитај ми чланак

НЕСВАКИДАШЊА ПЉАЧКА: Возач за шест дана украо 29.000 литара горива

0

kradja-gorivo

Возач Електродистрибуције Београд М. Р. (29) злоупотребио је службену картицу и на бензинским пумпама од 12. до 17. јуна даноноћно сипао дизел у бурад од по 600 литара, потрошивши 4,4 милиона динара.

Он је, према доступном листингу тих пумпи, први пут сипао већу количину дизела 12. јуна нешто пре девет увече. Према евиденцији, сипао је два пута по 650 литара готово истовремено у два бурета, а после само пет минута напунио је још једно од 400 литара. Следећег дана, он је на наредној пумпи, око пола два по подне, опет сипао близу хиљаду литара (630+430+55) у размаку од сат времена.

Затим одлази изван Београда, где у размаку од пола сата (од седам до пола осам увече) сипа шест буради по 600 или 636 литара, уз још једно од 108 литара, укупно више од 3.700 литара бензина, а да ником у ЕДБ то не буде сумњиво.

Поднета кривична пријава

Против починиоца ЕДБ је, према сазнању, 18. јуна поднела кривичну пријаву Трећем тужилаштву и сурчинској полицији, на чијој је територији М. Р. последњи пут неовлашћено користио картицу. М. Р се запослио се у ЕДБ као возач у априлу ове године, а откад је откривен не јавља се на телефон и не појављује се у фирми.

Враћа се у Београд, и следећег дана на пумпу где је већ био, поново сипа два бурета од по 636 литара.

Трећег дана крађе дизела (15. јуна) он непрестано користи службену картицу и бесомучно сипа на пумпама са почетка приче од један до четири ујутро, укупно око 4.300 литара. Кад се разданило опет одлази изван Београда где сипа додатних 15 буради од по 600 литара. Врхунац је крађа поново у Београду, на пумпи на коју трећи пут долази, где од 16. јуна у 21.52 до 3.52 следећег јутра чак 34 пута сипа гориво и то количине ко да је нечији возни парк дошао да натанка дизел.

– Чудно је да нико на пумпама није од њега тражио овлашћење за сипање у бурад толике количине горива, иако су обавезни по споразуму са нама – каже Соња Милојевић, директорка Правног сектора ЕДБ.

Сви возачи ЕДБ, каже она, могу да користе картице за сипање горива, али само неколицина има овлашћење за веће количине, а М. Р. није међу њима. Радници на пумпама морали су, каже она, да затраже писмено овлашћење да би возачу ЕДБ дали толико гориво.

(Блиц)