Прочитај ми чланак

АМЕРИЧКИ ГЕНОЦИДНИ ПЛАН ЗА ПРАВОСЛАВНЕ ПРОРУСЕ: Концлогори, прогони, забрањено оружје

0

ukrajina civili Donbas

(Н. Бабић)

Геноцидни план „ослобађања источне Украјине“ за Кијев је саставила америчка think-tank организација РАНД: Логори за цивиле, масовни прогони, одбацивање било каквог примирја, употреба забрањеног оружја – Донбас постаје пакао на земљи.

Од самог почетка украјинске кризе Вашингтон је имао кључну улогу у развоју догађаја и све активности америчке администрације су водиле ка ескалацији сукоба на истоку Украјине. Протеклих неколико месеци се могло приметити да када год би Кијев посетили амерички високи званичници, на истоку земље је долазило до ескалације насиља и појачаних војних активности украјинске војске, Националне гарде, паравојних неонацистичких постројби Десног сектора и приватних војски украјинских олигарха који су финансирали ЕвроМаидан.

То би уједно могао бити и одговор на питање зашто не успевају мировне иницијативе у којима учествују представници Москве, Украјине и земаља Европске уније, а на којима нема америчких изасланика. Знаковито је било и журно јављање украјинског председника Петра Порошенка америчком потпредседнику Џоу Бајдену, одмах по завршетку преговора у Берлину пре неколико дана.

30 мај је Џефри Пјат, амерички амбасадор у Кијеву, изјавио „како је америчка војска у последња три месеца утростручила помоћ Украјини, а делегација Пентагона ће почетком јуна боравити у Кијеву, где ће са украјинским званичницима разговарати о томе како САД може најбоље да подржи украјински одбрамбени сектор у месецима и годинама које долазе „.

Пјат је у свом интервјуу истакао да су „привредни развој и демократија главни циљ украјинске одбрамбене способности, а према том циљу ће САД пружати економску подршку и у међувремену помоћи у модернизацији украјинских безбедносних снага“.

Почетком јуна амерички мировни активисти упозоравају да у Украјини САД очигледно играју непријатељску улогу и подржавају рат на истоку земље.

Рик Розоф из међународне мреже Стоп НАТО каже да је делегација Пентагона у Којеве допутовало како би разговарало о будућој војној помоћи Кијеву, што говори да су „Сједињене Државе страна у рату који је у току у Украјини“.

„Пентагонова делегација које иде у Украјину је уследило након тајног посета директора ЦИА-е, Џона Бранана, посете потпредседника Џоа Бајдена, који је уједно и заменик врховног команданта америчке војске, као и низа других званичника и немогуће је сматрати да ти званичници не усмеравају своје марионете у Кијеву, особито с интензивирањем у овом тренутку војне кампање у југоисточној Украјини.“, рекао је Рик Розфф у телефонском интервјуу којег је за ПресТВ дао 1. јуна ове године.

Управо у то време су украјинске снаге појачале гранатирање града на истоку Украјине, Славјанска, у којем је погођена дјечја болница и клиника у средишту града.

„Ових дана се догодио масакр на аеродрому у Доњецку у којем је погинуло 100 људи, сваког дана имате и ваздушне ударе украјинске војске и ово је рат. Америчко министарство одбране повећава своју војну помоћ влади која води рат против сопственог народа, а затим шаље изасланство Пентагона у Кијев. Јасно је да САД игра улогу у нечему што је у основи изазвани рат „, рекао је Розоф.

Вреди се присетити како су пре три године Сједињене Државе у Савету безбедности заједно са својим западним савезницима затражили забрану летења у Либији и онда почели са агресијом, јер је наводно либијска влада користила борбене авионе против побуњеничког утврђења у Бенгазију. Сада, када украјинска влада помоћу авиона и хеликоптера напада људе у југоисточној Украјини, нико на Западу не позива на зону забране лета „, рекао је Розоф пре нешто више од месец дана.

Сви који су мало боље упућени у ситуацију у Украјини знају да је ово рат Вашинготна и његових марионета из НАТО савеза против Русије, а Украјина је само полигон за остваривање америчких геостратешких и геополитичких интереса. Међутим, САД су јасно дале до знања да се не желе директно сукобљавати с Русијом, нити било којим другом светском силом, што је Вашингтон отворено најавио „променом одбрамбене стратегије“. Нова америчка стратегија се ослања на учешће плаћеничких трупа, оружаних снага марионетских држава и ангажманом мањих америчких специјалних јединица и припадника обавештајних служби, док се одустало од великих војних кампања какве смо видели у Авганистану и Ираку. О каквој је стратегији реч овај портал је писао у анализи Русија и Иран нису упали у замку „Велике шаховнице“ и ревидиране америчке стратегије „Евроазијског Балкана“ Збигниева Бжежинског која је у припреми и за Кину.

rand-corporation

RAND Corporation: Хуманитарни think-tank који геноцидним планом за „ослобађање источне Украјине“ Донбас претвара у пакао на земљи

Осим што се у директну борбу више неће да шаљу америчке трупе, припреме војних активности такође више нису у надлежности америчког министарства одбране, што Стејт департмент и амерички Конгрес ослобађа сваке одговорности пред међународном заједницом. У случају Украјине треба споменути америчку think-tank RAND Corporation, који на својој службеној страници наводи како је реч о „истраживачкој организацији која развија решења за изазове јавне политике и помаже како би се цео свет учинио сигурнијим, здравијим и богатијим“.

RAND Corporation пажљиво прати збивања у Украјини још од првог дана протеста у Кијеву, а у марту објављује анализу у којој наводи „како је дипломатија једино решење за излазак из кризе украјинске“, што би требало да потврди преданост америчких стручњака овог удружења у борби за светски мир и стабилност . Но, то је само наизглед тако.

Новинари откривају да је у складу са новом америчком стратегијом амерички think-tank RAND Corporation аутор плана који исток Украјине у следећих неколико недеља треба претворити у пакао на земљи, а план је наручила и финансирала америчка влада.

Global Research  пише како је „процурио поверљиви документ којег је за Украјину припремио истраживачки центар RAND Corporation, те како украјински председник Петро Порошенко следи акциони план којег су му предложили експерти поменуте корпорације“.

У меморандуму се наглашавају „препоруке током акције“, што аутоматски потврђује да мировни план украјинског председника Петра Порошенка никада није ни требао успети.

Документ предвиђа три фазе вођења војне операције у источној Украјини.

Прва фаза подразумева потпуну изолацију региона „обзиром да су сви мештани или терористи или њихови симпатизери“.

Регион треба окружити војницима и у целости спречити проток робе и људи. Емитовање радио и телевизијског програма, прикључак на интернет, телефон и мобилне комуникације у Донбасу ће бити прекинуто.

Друга фаза плана се зове „Mop-up„.

Нападима на земљи ће претходити ваздушни удари на стратешке објекте, а дозвољена је и употреба неконвенционалних оружја.

У документу се такође предвиђа изградња логора ван срушених насеља у којима ће се затворити локално становништво, а свима ће накнадно бити суђено због могућег учешћа у борбеним активностима или због тероризма. Коме се не докаже никаква кривична одговорност, бити ће допуштен повратак кући, док ће имовина становника осуђених за кривична дела бити национализована.

„Некретнине од осуђених и евакуисаних становника  Луганск и Доњецка рће се одузети у корист државе и поклонити истакнутим борцима“, наводи се у документу.

У трећој фази би се требало вратити у нормалу напајање електричном енергијом водом и гасом, а би ће обновљене и комуникације. Границе морају бити појачане како би се избегле могуће провокације, а све избеглице у логорима треба проверити због могуће подршке сепаратистима. Полицијски сат треба увести од осам сати увече до шест ујутро.

Посебна пажња ће се обратити на подручје информационе безбедности. Сви постојећи страни медији ће бити блокирани.

Кликни на слику да је увећаш

Кликни на слику да је увећаш

У овом скраћеном делу се виде многе подударности са овим акционим планом, а Москва је средином јуна упозоравала да „кампови за филтрирање“ „, за које се одлучила украјинска влада, нису у складу ни са ратним, ни хуманитарним правом и избјеглице се не могу третирати као „терористи“, раздвајати децу од родитеља који ће бити подвргнути дугом и исцрпљујућем испитивању, не би ли се утврдила њихова „кривична одговорност за учешће у побуни или тероризму“. Ова мера не искључује ни жене, које ће такође морати да прође „проверу“ , а аналитичар Јуриј Носовскии пише „како је одлука украјинске владе да изгради логоре за филтрирање избеглица премашила чак и најцрње фантазије и сабласнија је од предлога фашистичког лидера Дмитрија Јароша, који је рекао како све становнике Донбас једноставно треба иселити“.

У документу стоји и да га је наручила америчка влада, а корпорације РАНД је добила „саветодавну улогу украјинске владе“, којој је, као што видимо, предложила војну опцију за решавање кризе на истоку, укључујући затварање цивила и грађана у логоре и убијање свих оних који се опиру владиној акцији.

ПресТВ пише како ово није први пут да RAND Corporation нуди истраживања и анализе.

У шокантном предлогу РАНД је брутално, корак по корак, разрадио план за уклањање народа и припадника народних милиција у источној Украјини.

У плану се, између осталог, предлаже и суспендовање устава и наметања опсадног стања, што 1. јула била тема расправе у украјинском парламенту.

Кијеву се такође саветује „да убије све који пруже отпор акцијама украјинске војске, Националне гарде и паравојних јединица“, које су само формално под командом украјинског министарства одбране.

Глас Русије такође пише о овом шокантном плану и наводи „како су новинари дошли у посед документа којег су наводно припремили стручњаци Стратешког истраживачког центра корпорације РАНД“.

Документ је први објавио портал Before It’s News, који наводи „како се план треба применити“ само у случају неуспеха мировног плана“, али као што видимо, већ су многи његови делови у потпуности спроведени у дело.

Посебан режим ће се увести и за представнике страних медија који и добију акредитацију. У документу се наводи да велика већина индустрије угља треба бити уништена, што је опет потпуно у складу са захтевима Међународног монетарног фонда о де-индустријализацији Украјине или са Споразумом о придруживању Украјине Европској унији, који је шири од обичног споразума успоставе зоне слободне трговине и предвиђа гашење готово свих индустрија које нису у складу са стандардима ЕУ.

Аутори документа наводе „како ће то бити потпора оптерећеном буџету Украјине, јер ће затварање индустрије Донбас драстично смањити потрошњу гаса, а тиме уједно смањити зависност о Русији“.

Такође се спомиње да ће „економски и политички утицај групе Рината Ахметова на тај начин бити знатно ослабљен“, а то је такође део операције. Аутори документа тврде да могу настати економски и социјални проблеми и то због трошкова активности украјинских безбедносних снага који се не могу избећи због „непопустљивости терориста“.

Друга фаза, као што смо укратко навели, подразумева „обрачун“ у регионима, што значи координирано деловање пешачких јединица, које ће пратити ваздушни удари. У документу се такође истиче да нема потребе да се искључује употреба забрањених оружја, „како би губици у људству били што мањи“. Знамо да украјинска војска већ користи забрањене запаљиве бомбе са белим фосфором, а на интернету има више снимака које потврђују његову употребу.

Кијев за сада не жели да коментарише те нападе, а украјинско ваздухопловство наставља бомбардовати школе, болнице вртиће, стамбене четврти, што је наставак „активне фазе“ плана у којој је приметно повећање броја цивилних жртава.

Амерички документ садржи детаљан план о томе како ослободити градове. Прво, улазе оклопна возила и војници отварају ватру на припаднике народних милиција. Истовремено становништво треба евакуисати у логоре, а оне који се опиру треба убити одмах. Од кривичних мера треба још напоменути стријељање заробљених припадника милиције и цивила њихових симпатизера.

У документу се такође истиче да је за заштиту логора потребно ангажовати „идеолошки најстабилније јединице“. Не наводи се „идеологија“, али се претпоставља да ће то бити симпатизери или чланови националистичке странке Свобода и њихови неонацистички пандани из Десног сектора.

Људи који имају било какве знакове учешће у непријатељствима, модрице, ране од метака или гелера, трагова барута, итд, треба процесуирати за сепаратизам и тероризам.

„Треба спровести целовито филтрирање и утврдити да међу мушкарцима, чак и међу женама, не постоји нико ко је био повезан са сепаратистима, те пронађе оне који су починили злочине у Украјини и били у вези са терористичким активностима. Такве ствари су могуће“, 11 . јуну на украјинској државној телевизији изјавио смијењени министар Михаил Ковал.

На крају треба обезбедити „обнову и нормалан“ живот у регионима, али се мора ојачати граница са Русијом и изградити посебне контролне тачке.

Након операције треба покренути пропагандну кампању која подразумева емитовање искључиво садржаја који ће хвалити „херојство“ учесника операције. Истиче се да ако војна операција буде завршена до 1. септембра 2014., пријеки суд треба остати у функцији до 1. јануара 2015.

Корпорација РАНД основана је 1948. У почетку је радила као дизајнерски центар, међутим, 1950. компанија прелази на истраживање у области националне безбедности и ради за агенције америчке владе. РАНД посебну пажњу посвећује новим аналитичким техникама у области корпоративног развоја.

Данашњи изненадни пад Славианска је потврда да мировни преговори у Берлину нису имали никакве сврхе и да је Петру Порошенко пуно важније што му је „саветовао“ амерички потпредседник Џо Бајден, док је Стејт департмент истог дана наручио „како украјинске власти имају пуну подршку Сједињених Држава у ослобађању земље од проруских сепаратиста и терориста „.

Шта се тачно догодило није јасно, будући да је народни гувернер Павел Губарев јутрос заповиједио Игору Стрелково, заповеднику одбране Славианска и Донбас, повлачење из Славјанска.

Стрелков на својој интернетској страници пише: „Одлучено је. Напустите Славиански!“. То је учињено ноћу и имали смо минималне губитке. Милиције су организовано кренуле према Краматорск, где ће бити обављено даљње прегруписавање и кренути пут Горловка и Доњецк. Одлучили смо прекинути „скривање од рата“ и тако избећи гранатирање мирних градовима. Овај пут ћемо ефикасно довршити процес удруживања снага милиције, њихову централизацију под једним заповједништвом, побољшати односе и комуникацију војника, повећа снабдевање, посебно тешким наоружањем – артиљеријом и оклопним возилима.

Кутузов се такође повукао, али и то је био план. Руски генерал неће одступити пред победничком и одлучујућом битком. Сада је потребно ојачати хуманитарну помоћ Донбас, будући да је избеглица на граници са Русијом јучер прошло више него цео протекли месец дана.

Као што видимо, становници Славианска се могу надати само најгорем. Из информација доступних у овом тренутку се наводи како су очевици у Краматорск видели велики број возила и људи.

Игор Стрелков се обратио и руском председнику Владимиру Путину и рекао како му се додворавање, обзиром да је у току рат, чини неприличним, иако његове јавне иступе многи покушавају да искористе као „идеолошку бомбу“ усмерену против владе и Кремља.

„Након заузимања Крима, Путин је започео револуцију одозго и то је процес који иде врло, врло тешко, с константним колебањем на једној и на другој страни. Тај ће процес ићи и ако га он не подржи, али ће му неуспех помести целу земљу. Штавише, током овог рата, бити против команданта устанка се своди на издају домовине и једном утјеловљену побуну у име „спаса Русије“ ће бити без учинка „, рекао је Игор Стрелков данас после подне, а треба подсетити да је још јуче молио за помоћ у војној опреми и упозоравао „како се не треба радовати једном обореном авиону, ако у њему сваког дана погине неколико бораца“.

За неке је излазак из Славјанска и одлазак у Доњецк посве трезан корак, са становишта интереса за наставак борбе и приликом изласка и с Славианска и Семјоновке ће украјинска војска напустити Краматорск и Константиновке, јер у присиљавани милиција на даљње повлачење, након губитка Славианска држати Краматорск више нема смисла. У Доњецку признају морални значај коју ова победа има за пучисте у Кијеву и јачање морала непријатеља, а с друге стране пад морала у редовима милиција је неизбежна последица.

Данашња акција украјинске војске и прилично необјашњиво напуштање Славјанска, утврђења која сигурно није могла бити освојена у само неколико сати, јер да је тако, онда би то украјинска војска учинила давно, потврђује једну другу чињеницу, а то је да примирја неће бити, те ако се оно и формално прогласи, украјински председник Петро Порошенко ће наставити радити по наводном плану америчке корпорације РАНД, која се „брине да цео свет буде безбеднији, здравији и богатији“.

(Адванце)