Прочитај ми чланак

Преварант украо хуманитарну помоћ из „Прве београдске гимназије“

0

prva beogradska gimnazija

У току сакупљања помоћи угроженима у поплава у „Првој београдској“ гимназији на општини Стари град, дошло је до читавог низа инцидената, које је изазвала особа која се лажно представљала као чиновник општине Стари град.

„Када је кренуло сакупљање помоћи за жртве поплава, појавио се један човек, представио се је као Душко Пејковић, који се је лажно представио као чиновник општине Стари Град, надлежан да координира акцијом сакупљања помоћи. Током целог дана био врло бахат, вређао је волонтере средњошколце, био је изузетно безобразан, пар пута замало да дође до физичког обрачуна.

Све смо то истолерисали, јер у то доба нисмо знали да се наведена особа лажно представља. Касније је утоварио део сакупљене помоћи у непознатом правцу са возилом марке „Ренџ Ровер“, како смо сазнали помоћ уопште није стигла где је намењена.“ рекао је волонтер из „Прве београдске гимназије“.

„Касније смо сазнали из општине Стари Град, да наведена особа уопште не ради у општини, нити да је икада радила тамо. Испоставило се да тој особи није први пут да се лажно представља као чиновник у општини, и да тврди да сакупља помоћ.“ додао је волонтер, позвавши грађане Старог Града да припазе ових дана ако им та особа дође на врата тражећи помоћ, лажно представљајући се као Душко Пејковић овлашћено лице из општине.

(Србин.инфо, Теша Тешановић)