Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: „Кућа људских права и демократије“ скућила и Соњу Бисерко

0

biserko-i-mesic

Наградно питање: Како да добијете ексклузиван простор од 500 квадрата у центру Београда?

 

Одговор је: Само упорно и истрајно сведочите против Србије!

 

Београдска власт Демократске странке 2011.године донела је одлуку да се пословни простор површине преко 500 квадратних метара на ексклузивној локацији у Кнез Михаиловој улици назове „Кућа људских права и демократије“ и као такав бесплатно преда на коришћење познатим про-НАТО невладиним организацијама (Грађанске иницијативе, Комитет правника за људска права, Хелсиншки одбор за људска права, Центар за практичну политику).

На овај начин и Соња Бисерко је постала неко ко има привилеговано право да користи овај простор потпуно бесплатно тј.на рачун пореских обвезника града Београда.

Овај поклон је учињен, гле чуда, без икаквог јавног конкурса на који би могле да се јаве и друге организације или удружења грађана од којих многи кубуре са простором за свој редован рад.

Демократска странка је пала са власти у Београду – хвала Богу. Али сада остаје на новој београдској власти СНС-а и ДСС-а да покаже да ли има храбрости да Соњу Бисерко, Миљенка Дерету и сличне ускрати за ову привилегију коју им је Ђилас дао. Можда ми из Двери неоправдано сумњамо да ће Синиша Мали имати храбрости да ово уради али, ето, сумњамо..

Захвалност Соњи Бисерко за „добре услуге“ према Србији

Ово ће бити добра прилика да проверимо да ли и Мали и Вучић мисле да је понашање Соње Бисерко и сведочење против Србије у поступку по хрватској тужби за геноцид исправно. Такође ћемо проверити да ли ће Бисерко као знак  „добрих услуга“ од државе добити привилегију да средствима пореских обвезника Србије финансира рад којим исте те обвезнике и њихову државу гура у пресуду за геноцид.

Таква пресуда поред огромне моралне штете коју ће нанети Србији и Србима – значиће и огромну одштету коју ће сви грађани Србије плаћати Хрватској. Од тога ће користи имати и сви грађани Хрватске па и родбина госпође Бисерко која у Хрватској живи. Толико о Соњи Бисерко из Хелсиншког одбора, а о осталима из других сличних нво које ће користити „Кућу људских права и демократије“ може се наћи мноштво сличних примера како су „усрећили“ Србију и грађане Србије.

Ипак, начин како су ове нво  добиле бесплатно и без јавног надметања овако луксузан поклон од жутих градских власти могао би бити предмет и борбе против корупције. Или можда Вучићева храброст нестаје када се нађе насупрот Соње Бисерко и Миљенка Дерете. О Малом да и не причамо. Имају прилику да нас демантују.

Информативна служба ДВЕРИ