Прочитај ми чланак

ДРАМАТИЧНО: Дечака (10) спасли од смрти из набујале Топлице! (Фото)

0

romski-decak-upao-u-toplicu-foto-kurir-1397926218-482753

Очевидац Славиша Дојчиновић, који је пролазио мостом каже да се у једном тренутку дечаку се само видела само глава, а водена бујица га је невероватном брзином носила низводно, али на срећу он је брзо извучен из набујале Топлице.

Десетогодишњи ромски дечак умало није страдао када га је са обале реке Топлице однела река. До несреће која је могла кобно да се заврши дошло је крај ромског насеља у Прокупљу, које је тик уз реку Топлицу. На срећу дечак је на време извађен из воде.

Како за Курир прича Славиша Дојчиновић, који је пролазио мостом у једном тренутку дечаку се видела само глава, а водена бујица га је невероватном брзином носила низводно.

– Пролазио сам мостом и баш сам упозорио Роме који су сакупљали дрва из реке да пазе на децу, које је у том тренутку било много на кеју река и која су са одраслима извлачила дрва из набујале реке. У том тренутку једно дете је упало у воду и одмах га је прекрила вода.

romski-decak-upao-u-toplicu-foto-kurir-1397926218-482751

У следећем тренутку му се видела само глава. Почело је да дозива у помоћ, а остали Роми који су се ту нашли трчали су низводно и покушавали да га ухвате граном која им служи да из воде извуду дрво- прича сведок Славиша.

Он додаје да је претила опасност да се малишан заглави у грање које је носила вода, али је на срећу брзо извучен из реке.

(Курир, Фото: Зоран Бранковић)