Прочитај ми чланак

Краљевчанин кајаком преко поплављених улица (Видео)

0

460127_kraljevo-01--kajakom-preko-ulica--foto-n.-bozovic_ff

Рашко Симовић, љубитељ екстремних спортова, одлучио је да искористи „језерце“ на паркингу у насељу Моше Пијаде у Краљеву, и мало се релаксира, пошто је због кишних дана био принуђен да седи у стану.

– Погледао сам кроз прозор, размишљајући о томе када ће ова киша да престане, а онда сам угледао да на оближњем паркингу вода не отиче, јер су се поново запушили одводни канали. Сутрадан је на том месту било право језеро. Узео сам кајак и опрему, и ево ме. Одлично ми је, возим кајак испред зграде – каже овај весели Краљевчанин.

Али, вода се није задржала само на паркингу, већ је почела и да испуњава околне улице у насељу Моше Пијаде. Аутомобли су се тешко пробијали кроз воду, али се овога пута показало да је веома корисно имати кајак у стану.

– Кајак има изузетно мали „газ“, неких 10-15 центиметара, па га је могуће возити у невероватним приликама. Тако да је довољно да се заглави нека шахта, ако што је ова испред моје зграде, и ето прилике да га возите на паркингу – каже Рашко.

Иначе, речице у краљевачком округу су потпуно подивљале, тако да се ускоро може очекивати да ће Ибар и Западна Морава знатно повећати свој водостај. Како сазнајемо у Одељењу за ванредне ситуације, већ су почеле припреме за одбрану од поплава, а најјачи удар се очекује када снег почне нагло да се топи са околних брда и планина.

(Текст и видео: Блиц лајн,  ФОТО: Н. Божовић)