• Почетна
  • СВЕТ
  • Русија: Откривена бомба и ухапшено пет терориста
Прочитај ми чланак

Русија: Откривена бомба и ухапшено пет терориста

0

Ruski vojnici1

Петоро чланова забрањене милитантне групе ухапшено је у граду Налчик на југу Русије, где је пронађен пакет у којем се налазила бомба ручне израде и шрапнел, саопштио је данас Национални антитерористички комитет Русије (НАЦ).

Налчик, у подножју планина Кавказа, удаљен је око 300 километара од Сочија, где ће у фебруару бити одржане Олимпијске игре.

Због претњи исламиста нападима током игара, руске власти појачале су безбедносне мере широм земље, пренео је Ројтерс.

Према саопштењу НАЦ-а, безбедносне снаге ухапсиле су петоро чланова забрањене међународне терористичке организације, а током безбедносне операције заплењена је муниција, као и гранате и експлозивне направе ручне израде, спаковани са шрапнелима и спремни за употребу.

Руске власти појачале су безбедносне мере уочи почетка Зимских олимпијских игара у Сочију 7. фебруара, после недавних самоубилачких бомбашких напада у Волгограду у којима су 34 особе погинуле.

Руски председник Владимир Путин је после напада у том граду запретио да ће сви терористи у Русији бити „истребљени“.

Председник руског Олимпијског комитета саопштио да су предузете највише могуће безбедносне мере и да више од тога не може да се учини.

У Сочију је од уторка уведена борбена приправност за 37.000 припадника безбедносних снага, задужених за безбедност у руском летовалишту док траје Олимпијада.

(Танјуг)