• Почетна
  • ПОЛИТИКА
  • Срби полажу заклетву Тачију, а царина Србије признала независно Косово
Прочитај ми чланак

Срби полажу заклетву Тачију, а царина Србије признала независно Косово

0

Strpce

 У општини Штрпце, полагањем заклетве шиптарској држави,  одборници и градоначелник Братислав Николић ступили на дужност.

Конститутивна седница шиптарске лажне управе општине Штрпце одржана је уз присуство представника међународне заједнице на Космету, Тачијевог министра  Далибора Јевтића и шефа посланичког клуба СЛС-а у  шиптарској Скупштини  Саше Милосављевића.

Братислав Николић је на седници позвао на јединство свих политичких фактора у Штрпцу.

„Позивам све стране и све политичке партије које су добиле место у СО Штрпце да “закопају ратне секире”, да забораве на све политичке несугласице и да сву своју енергију усмере ка решавању проблема“, рекао је Николић.

Николић је истакао и важност сарадње са Београдом, Приштином и међународном заједницом.

carina-srbija-vize-redovi-ambasade-1339358289-173036

Царина Србије признала независно Косово

Како је сазналаје редакције Србин.инфо, царински органи Србије признали су независно Косово.

Нашој редакцији су се јавили два привредника В.А. Д.И. из Нишавског и Пчињског округа (због опасности да држава Србија им не пошаље финансијске инспекције њихова имена и презимена су дати само путем иницијала) који тврде ,дајући нам на увид царинску документацију, да су морали на исти начин као што су то урадили пре недељу дана, када су извели своје производе за Македонију, да оцарене робу  упућену на север Косова.

По њиховим речима, што се тиче царине Србије и документације коју морају да спреме, да би пласирали своју робу на ова тржишта, нема разлике између Тачијеве државе и Македоније.

Изласком на локалне Тачијеве изборе, позивом да се учествује и на приштинске покрајинске изборе, као и царином према својој јужној српској покрајини, влада Србије је не само де факто већ и де јуре признала Косово као другу албанску државу на Балкану.

(Звонко Михајловић, Србин.инфо)