Прочитај ми чланак

ДК: Дубл немоћан, одлука у недељу

0

Serbia Davis Cup Tennis

Тениска репрезентација Србије губи од Чешке са 2-1 у победама после другог дана финала Дејвис купа у београдској Комбанк арени.

Томаш Бердих и Радек Штепанек савладали су Ненада Зимоњића и Илију Бозољца са 6:2, 6:4, 7:6 (7-4), па су сада Чеси на само један тријумф од одбране ‘салатаре’.

У недељу од 14 часова састају се Новак Ђоковић и Бердих, а евентуални одлучујући меч играће Штепанек и највероватније Душан Лајовић.

Чеси су били супериорни од почетка до краја меча – у прва два сета брејкове су правили већ у првом гему и до краја нису имали проблема.

Најозбиљнија борба водила се у трећем сету, тада је Србија створила и једну брејк лопту на мечу, али је чешки тим био бољи у тај брејку, иако су наши водили са 3:1.

Централна фигура меча био је Штепанек, који је одиграо без грешке, поготово на сервису и волеју, али ни Бердих није заостајао, па је Чешка славила више него заслужено.
Ток меча:

Већ у првом гему Чешка је направила брејк – Зимоњића није ишао први сервис, направио је и дуплу грешку, а Бердих је играо одлично и Чеси су повели 1:0.

Полушансу да анулира заостатак наш тим имао је у шестом гему на сервис Бердиха. Водила је Србија 0:30, и Зимоњић и Бозољац играли су солидно, дошло се и до изједначења, али су Бердих и Штепанек били бољи – 4:2.

У следећем гему Чеси су направили нови брејк, и то без изгубљеног поена, а убрзо су освојили сет – 6:2.

Бердих и Штепанек били су у налету, играли су изванредно, па су Чеси и на старту другог сета направили брејк и повели су са 1:0. Чеси су држали висок ниво игре, поготово у гемовима на свој сервис, и без већих проблема чували су предност – 4:3.

У истом ритму наставило се до краја сета, Штепанек је бриљирао на волејима, а Чеси су рутински дошли до вођства од 2:0 у сетовима – 6:4.

У трећем сету Србија је напокон узела први гем, али и даље прилика за брејк није било. Ипак, наши су били сигурнији на свој сервис, а онда су у шестом гему коначно дошли до брејк шансе, захваљујући прецизној форхенд паралели Зимоњића.

У наредном поену Бозољчев ритерн био је одличан, али је Штепанек одговорио још бољим волејом, па је Чешка убрзо изједначила на 3:3.

Било је мирно све до резултата 5:5, а онда су Чеси створили две везане брејк лопте на Зимоњићев сервис. Међутим, он је у наредним поенима одиграо неколико волеја са много осећаја и Србија је изборила тај брејк.

Наши су боље почели, повели су са 3:1, али Чеси су били изванредни – везали су четири поена и прецизним сервисима осигурали су тријумф (6:2, 6:4, 7:6).

(Б92)