Прочитај ми чланак

САТАНИЗАМ У СРПСКИМ ШКОЛАМА: Деца данас прослављала Ноћ вештица!

0

sveti luka ne noc vestica

Куда иде српско школство?
Одговор је и ове године стигао на Светог Луку, али уместо овог датума, српска деца су данас широм Београда „прославила“ пагански празник са сатанистичком кореографијом и ритуалима – Ноћ вештица!

Русија забранила прославу  сатанистичког празника

Министарство образовања Омске Области забранило је прославу Ноћи вештица у својим школама.
Ову забрану Министарство је објавило на свом сајту.
У званичном саопштењу Ноћ вештица се описује као празник који подстиче формирање екстремистичких ставова код омладине.
Министарство се такође позива на истраживање, које је спровео Институт за педагошке иновације Руске академије за образовање, према којем мистички елементи овог празника и „промоција култа смрти“ могу да имају погубан утицај на психичко здравље ученика.

(ruskarec.ru)

Баш као и пре тачно годину дана, редакцији „Србин инфо” јавило се више родитеља који су се пожалили да су се у многим основним школама и обдаништима данас организовале прославе овог америчког „празника“, односно да су учитељи и васпитачице терале децу да купе и донесу маске ђавола, вештица, демона…

Подсетимо, руске власти у Сибиру недавно су издале проглас у којима позивају грађане да не прослављају сатанистички празник Ноћ вештица.

Када су родитељи који су нас контактирали упитали просветне раднике због чега се слави Ноћ вештица, добили су одговор да је то у наставном програму или оправдање како је то „само маскенбал са циљем да се деца лепо проведу”.

Да све буде још горе, поједини васпитачи и учитељи су деци претходних дана помагали да направе маске и костиме, а оној деци која су костиме куповала, препоручивали су да маске буду „што страшније“. Како смо сазнали, у дечијим бутицима у Београду најтраженији су били они у облику ђавола, који су чак прављени и у величини деце од годину дана!

До ове године, маскенбал за Ноћ вештица је био само одраз помодарства у појединим ноћним клубовима, који су промовисали америчке „вредности“, али по свему судећи, српској деци су почели да намећу прославу још једног комерцијалног, лажног, америчког „празника“.

С друге стране, Школска управа Зрењанин дописом је обавестила школе на својој територији да не одобрава одржавање прославе “Ноћи вештица” и да ће сматрати самовољом уколико школе буду организовале свечаност која није предвиђена годишњим планом и програмом.

Zabrana noc vestica

– Обраћамо вам се на основу сазнања да се у појединим школама у ШУ Зрењанин планира обележавање (прослављање) “ноћи вештица” 31.10. 2013. Обавештавамо вас да такве активности нису предвиђене ни годишњим плановима школа, ни наставним програмима, нису део програма верске наставе, као и да се не налазе на списку верских празника у календару АП Војводине. Према свему наведеном, обавештавамо вас да ће такве активности бити третиране као самовољне и супротне важећим законским нормативима, као и да ШУ Зрењанин не одобрава њихово одржавање – наводи се у допису упућеном школама.

Начелник школске управе Станиша Бањанин потврдио је за “Блиц” да је послао овакав допис, након сазнања да је у једној школи испланирана обележавање “Ноћи вештица”.

– Позвао сам директорку и питао је да ли је свечаност предвиђена годишњим планом и програмом. Пошто није, предочио сам јој да је то у супротности са важећим прописима и она је након тога одустала од организације ове свечаности. То нису ни наставне ни ваннаставне активности – наводи Бањанин, али наглашава да неће бити санкција.

Редакција Србин.инфо зато позива Министарство просвете да објасни због чега се допушта оваква манифестација, ако и није уврштена у наставу и васпитање.

Mарија Маша Крстић