Прочитај ми чланак

УЗНЕМИРУЈУЋИ САДРЖАЈ – ДРОГА ИЗ ПАКЛА: Јефтини хероин нагриза кожу, месо и кости (Видео)

0

droga„Крокодил“, дрога из “домаће радиности” која се добија мешањем кодеина и бензина, три пута је јефитинија од хероина, а има слично дејство, па је због тога већ неко време веома популарна у Русији. Ова запаљива супстанца, од које кожа почиње да личи на крљушти гмизавца и која изједа месо и кости, сада се појавила и у америчкој савезној држави Аризони. Тамошње власти стрепе да би се могла раширити попут епидемије.

Центар за контролу отровних супстанци из места Банера са „крокодилом“ се најпре суочио када је двоје зависника стигло на одељење за хитне случајеве. Месо им је отпадало с костију, а кожа је била груба и карактеристичне загасито зеленкасте боје, по којој је опасна супстанца и добила име.

Дуготрајна употреба ове опасне дроге доводи до пуцања крвних судова, због чега кожа постаје зелена, тврда и некротизује, да би на крају дошло до гангрене.

Због учестале употребе ове дроге у Русији је лечено веч 2,5 милиона људи, а животни век зависника који се на њу „навуку“ није дужи од две-три године. Чак и они који успеју да се ослободе зависности, због погубног дејства дроге често остају доживотно унакажени.

Медицинско име „крокодила“ је десоморфин, а осим илегално набављеног кодеина додатни састојци могу да буду још и бензин, уље, разређивач, хлороводонична киселина, па чак и црвени фосфор са шибица.

Кад се унесу у организам, ове супстанце доводе до распадања ткива, пре свега на месту убризгавања. Према писању магазина „Тајм“, уобичајене резултате представљају гангрена и ампутација, јер порозно коштано ткиво, нарочито у доњој вилици, почиње да се распада,изједено киселошћу дроге.

ПАЖЊА: Упозоравамо читаоце да овај текст садржи снимке који би могли да узнемире осетљиве особе!

(Блиц)