Прочитај ми чланак

РЕКРЕАЦИЈА: Грађани пријавили полицији скуп са камењем и летвама на дан Геј параде

0

 Sacuvajmo bogatstva Srbije

Група грађана пријавила је данас Полицијској станици Стари град скуп који ће се одржати за време геј параде и у њеној близини, а између редова написано је да ће учесници носити камење, летве, металне шипке и молотовљеве коктеле, открива Пресс!

Како се званично наводи у пријави, скуп се одржава под називом „Сачувајмо природна богатства Србије“, а пријављен је за 28. септембар од 09.00 до 13.00 часова у улици Краља Милана у Београду.

„Циљ скупа је спречавање распшродаје странцима природних богатстава попут рудника, каменолома, извора воде, извора природних горива, земљишта, шума итд…“

Даље се истиче да ће учесници скупа „носити транспаренте против распродаје природних богатстава, слике Уга Чавеза, Ева Моралеса, Филеда Кастра, Махатме Гандија и Башара ал Асада, као и узорке природних богатстава која се желе заштитити попут грумења угља, земље, минерала, метала, камена, флаше са водом, флаше са горивом, узорке дрвета и слично…“

У захтеву који је полиција примила и ударила печат званично пише да неће бити заустављања саобраћаја нити ометања пешака. А од говора биће преко мегафона прочитана Декалрација о заштити природних добара.

„О Скупу ће бити обавештени медији и бити упућен јавни позив свим синдикатима, еколошким покретима, удружењима горана, планинарским друштвима, родољубивим уружењима и групама да се придруже скупу“, каже се пријави скупа и додаје да ће он почети са песмом „У свету постоји једно царство“.

Наведено је и да се очекује око 500 људи и да ће бити организована редарска служба од 25 људи.

Полиција је уредно ударила штамбиљ са данашњим датумом на ову пријаву, али очигледно је да иза свега стоји покрет грађана који су противници Параде поноса. Наиме скуп „чувара богатства Србије“ би „сасвим случајно“ требало да се одржи истог дана, у слично време и веома близу парка Мањеж где је најављен почетак окупљања учесника овогодишње „Параде поноса“.