Прочитај ми чланак

Ванредна вест: Оружани сукоб Жандармерије и Шиптара са Космета (Видео)

0

zandarmerija srbije

(Бета, РТС)
03:00
Шест Албанаца рањено на административној линији са Косовом у селу Боровац у оружаном сукобу са припадницима Жандармерије, изјавио командант Жандармерије Братислав Дикић.

Командант Жандармерије је рекао да је „на месту догађаја пронађен трактор са дрвима, моторне тестере и делови личне гардеробе, а да су о догађају благовремено обавештени и официри за везу Еулекса и Кфора“.

23:30
Окупаторска шиптарска полиција потврдила је да се догодио инцидент не наводећи никакве детаље, док приштински Експрес преноси да су четири особе пребачене у болницу.

22:45
Најмање две особе албанске националности су рањене вечерас на административној линији са Косметом у куршумлијском селу Боровац у оружаном сукобу са припадницима Жандармерије, изјавио је агенцији Бета командант Жандармерије Братислав Дикић.

„Група Албанаца је напала из аутоматског оружја патролу Жандармерије на територији Србије у атару куршумлијског села Боровац“, рекао је Дикић.

Дикић је рекао да је Кфор обавестио Жандармерију да су рањена два Албанца и да су они пребачени у болницу у Приштини.

Припадници Жандармерије сукобили су се вечерас у атару куршумлијског села Боровац на административној линији са Косовом са наоружаним Албанцима са Косова који су крали шуму.

Како јавља извештач агенције Бета, оружани сукоб је трајао око пола сата и за сада није познато да ли је било жртава. Извештач Бете је у атару села Боровац видео неколико санитетских возила и велики број припадника Жандармерије.

Према тврдњама мештана и незваничним информацијама из извора полиције, наоружана група Албанаца прешла је административну границу и у атару села Боровац покушала да илегално сече шуму. Том приликом они су напали припаднике жандармерије који су се налазили у близини.

Председник Савета Месне заједнице Мердаре Часлав Милошевић рекао је за Бету да је оружани сукоб трајао око пола сата.

– Пуцало се као да је рат. Из више врста наоружања. Поред јединачне паљбе чула се и рафална. Мештани овог села су врло узнемирени и уплашени – каже Милошевић.

Мештанка Ратомирка Павловић (65) рекла је да се инцидент догодио у близини њене породичне куће.

– Меци су фијукали са свих страна. Чули смо како се забадају у стабла и како кидају лишће са дрвећа – казала је Ратомирка Павловић.

У селу Боровац живи двадесетак мештана међу којима је петоро деце. Мештани кажу да су сви јако узнемирени и уплашени, јер ово није први пут да избијају оружани инциденти у близини њихових кућа. У протеклих десетак дана ово је трећи оружани инцидент у овом селу.

Припадници Жандармерије вечерас нису желели да дају информације о најновијем оружаном инциденту на административној линији са Косовом. Жандармерија вечерас није дозволила новинарима да уђу у село из безбедносних разлога.

Како незванично сазнајемо на терену је акција хапшења Албанаца који су илегално секли шуму и том приликом напали припаднике жандармерије. Још нема података да ли има рањених.