Прочитај ми чланак

Напредњаци се боје: Шешељев повратак утиче на планове СНС?

0

vojislav-seselj_660x330
На одлуку да ли реконструисати Владу или расписати ванредне изборе на јесен утицаће и процена напредњака како би на бирачко тело могао да се одрази могући повратак Војислава Шешеља из Хашког трибунала 31. октобра.

(Блиц)
Могуће јачање странака које се противе европском курсу Србије могло би да угрози сада веома висок рејтинг СНС.

– Очекујемо га да дође кући тачно на своју славу Светог Луку, а затим ће уследити трибине, митинзи, ТВ гостовања. Знам добро Војислава, неће он седети мирно код куће. Активан је и храбар без обзира на проблеме са срцем – рекао је за „Блиц“ потпредседник СРС Зоран Красић, уз оцену да ће повратак лидера много значити за странку и промоцију њене идеологије, али и снажење блока странака које се противе уласку Србије у ЕУ.

На питање да ли ће главна тема будућих наступа Шешеља бити Српска напредна странка и њени лидери, Красић каже „ми све проевропске странке стављамо у исти кош“.

У Српској напредној странци кажу да ће Шешељев утицај зависити од тога да ли ће наставити реторику из 90-их.

– Тешко да може да врати странку у парламент ако настави с реториком од пре десет година. Србија је кренула другим путем, а он то не може да схвати. Лично сам потпуно спреман на његову реторику и дуеле јер га познајем боље од других – оценио је за „Блиц“ Верољуб Арсић, шеф посланичке групе СНС.