Прочитај ми чланак

Блокиран Београд: Присталице ДСС-а у масовном протесту против преговора са ЕУ

0

djordje-kojadinovic005

(Танјуг)
Скоро десет хиљада присталица ДСС-а кренуло је са платоа Филозофског факултета у протестну штењу „Видовдан је наш датум“ јер сматрају да се власти одричу Косова и Метохије како би добили датум о отпочињању преговора с Еворпском унијом. Они су се кретали Теразијама, тренутно су у Улици краља Милана и ићи ће до зграде Владе, а трасом којом пролазе обустављен је саобраћај.

bora

Људи који протестују носе транспаренте на којима пише „Игноришите масовне медије“ и „Платите ратну обнову“. Скупу присуствују др Војислав Коштуница и рокер Бора Чорба.

По доласку испред зграде Владе Републике Србије, окупљенима се обратитио Војислав Кошутница речима:

„Садашња власт заслепљена и омађијана Европском унијом хтела би да се одрекне и Косова и Србије и Видовдана“, рекао је Коштуница.

vidovda

Скупу се обратио и потпредседник ДСС Слободан Самарџић је навео да је Брисел „намагарчио Владу Србије, тако што јој је обећао датум и да сада од ње тражи да намагарчи свој народ“.

ДСС је поводом протеста објавила и видовдански проглас у коме се истиче да „актуелна власт чини све што може да до Видовдана поништи сваки траг српске државности на Косову и Метохији“, а српски народ на Косову препусти на милост и немилост албанским сепаратистима“.