Прочитај ми чланак

Са Пинту прозива, а проблема никад више

0

SA Pintov284361p1(Спортал)
Тренер фудбалера Црвене звезде Рикардо Са Пинту окупиће у понедељак екипу, на почетку припрема са наредну сезону у којој ће црвено-бели покушати да поправе утисак. У претходној нису освојили ниједан трофеј, а осим борбе за титулу у Јелен Суперлиги у наредним месецима очекују их и квалификације за Лигу Европе.

И као што су очекивања навијача велика, тако су и проблеми у Љутице Богдана бројни. Осим оних на пословном (финансијском) плану, црвено-бели морају да брину и за спортске. Реч је наравно о екипи. Неки играчи су већ отишли (Каду, Микић, Петковић, Максимовић, Спајић, Јанковић, Симић), неки добили раскид на Арбитражној комисији (Пантић, Мијаиловић, Славољуб и Драгољуб Срнић), а поједини су близу одласка (Миливојевић, Касалица, Мудрински).

Извесно је да ће Португалац од искусних моћи да рачуна на капитена Милијаша и голмана Бајковића, као и на Вешовића и Милуновића. На прозивци у 10 часова биће и неколико млађих играча, од 1994. до 1997. годишта, али је јасно да се од њих не може очекивати да одмах надокнаде одлазак искуснијих. Узмимо за пример одбрану у којој су најискуснији Крнета, Младеновић, и Вешовић. Остатак ће чинити тинејџери не старији од 18 година.

Сувишно је причати колико би Звезда добила доласком Дејана Станковића и Милоша Нинковића. О могућности да се они придруже црвено-белима се прича(ло), али поред стоји велики знак питања.

Проблема је много, а времена мало, ако се зна да ће прву утакмицу у квалификацијама за Лигу Европе одиграти већ 18. јула, за месец дана. Тада ће и бити јасно колико Звезда може

Много је тога непознато у Звезди, али ако је за утеху зна се да ће у понедељак бити представљен нови играч и да ће припреме бити спроведене у Словенији.