• Почетна
  • СВЕТ
  • Гладан имигрант јурио и ударао пијуком људе по Милану
Прочитај ми чланак

Гладан имигрант јурио и ударао пијуком људе по Милану

0

Imigrant iz Gane891(Бета, фото: calgaryherald.com)
Имигрант из Гане убио је пијуком једног пролазника а ранио четири у наизглед насумичном нападу у Милану, саопштила је данас полиција.

Милански карабињери саопштили су да је 21-годишњи нападач приведен мало после напада у стамбеној области у северном предгрђу.

Очевици су за телевизију Скај ТГ24 рекли да је мушкарац махао пијуком, сјурио се низ улицу и свирепо ударао пролазнике, углавном по глави.

Мушкарац (40) умро је пошто је претрпео ударац у главу и неколико у стомак, док је лежао на земљи, саопштила је полиција. Жртва је описана као незапослени мушкарац који је ишао у кафић недалеко од своје куће.

Међу повређенима је мушкарац двадесетих годинама који је помагао оцу да испоручи новине; други је шетао пса.

Испрва се веровало да је повређено шест људи али је полиција касније саопштила да је шеста особа на коју је нападач насрнуо успела да му побегне у последњем тренутку.

У критичном стању је двоје повређених.

Полиција је саопштила да није познат мотив напада.

Званичник полиције Бјађио Сторниоло рекао је да је нападач очигледно био у стању израженог психолошког стреса. Упитан за мотив, Сторниоло је рекао да осумњичени није сарађивао и да је рекао само да је веома гладан и да нема где да живи.

Мушкарац, идентификован као Мада Кабобо (21), одведен је у притвор где ће остати за време истаге оптужби које га терете за убиство и два покушаја убиства. Оптужбе за покушај убиства односе се на две особе које су претрпеле најтеже повреде.

Полиција је саопштила да он илегално борави у земљи, као и да је раније био хапшен, у Апулији, због оптужби за крађу, пљачку, угрозавање имовине и опирање властима.