Прочитај ми чланак

Јована (9): У школи ме задиркују јер сам сиромашна

0

„Деца нас задиркују јер немамо лепе ствари. Јер смо сиромашни…“, речи су деветогодишње Јоване Ђусић из Србије, које су дирнуле хрватске грађане. Наиме, након објављене приче о сиромашној породици с троје малолетне деце која живи код Крушевца, јавили су се и бројни читаоци из Хрватске који би им хтели помоћи.

Потресна прича о сиромашној породици из Кукљина

Међу њима је и читатељка портала данас.хр М. Д., која је написала: „Управо сам прочитала ваш чланак на нету о породици Ђусић из Крушевца. Имате ли можда њихову адресу како бих могла деци послати пакетић? Била бих вам јааааааааако захвална на помоћи. Поздрав!“

„Леп поздрав, јако ме растужио ваш чланак о деветогодишњој девојчици из Крушевца и хтела бих помоћи. Имам старије ћерке, оставила сам доста тога за најмлађу, али она тек има две и по године, а што не бих дала некоме коме треба више“, написала је читатељка М. М. на Фацебооку.

„Пишем вам поводом чланка који сте објавили пре десетак минута о сиромашној породици из Србије јер ме занима неколико информација. Постоји ли икакав начин да се њима помогне или можда адреса становања како би се могла послати средства која би им олакшала живот. Мени је прилично тешко да читам такве чланке, посебно ако је реч о малој деци која још нису изградила себе ни карактер“, написала је студенткиња из Ријеке.

Сви они који желе помоћи породици Ђусић више детаља о хуманитарној акцији могу добити на број 011-333-4528 у редакцији листа Блиц, који је покренуо хуманитарну акцију „Срце за децу“.

Подсетимо, породица Ђусић живи само од социјалне помоћи у једној кућици у месту Кукљани код Крушевца. Мајка Олгица додатно зарађује по надници, а отац Милан је болестан и уграђен му је пејсмејкер. Имају троје деце старости 14, 11 и девет година.

Сво троје спавају у једном кревету јер другог немају, уче уз свећу, немају играчке попут својих вршњака који их најчешће, како је испричала најмлађа Јована, задиркују јер су сиромашни и немају лепу одећу.