Прочитај ми чланак

Омладинац ДС: Марш на Дрину је срамота Србије!

0

Војислав Вујић из Председништва омладине ДС на Твитеру написао да је песма коју је у УН извео Вива вокс коришћена као „музичка подлога“ за силовања у балканским ратовима

То јест члан Демократске странке је члану Демократске странке непријатељ. Како другачије објаснити потез Војислава Вујића, доскорашњег одборника ДС у Скупштини града и члана Председништва омладине ДС, који је на Твитеру критиковао свечаност коју је Вук Јеремић, као председник Генералне скупштине УН, организовао у Њујорку.

Критике су дошле због песме за коју Вујић тврди да је била „музичка подлога“ при силовањима у ратовима на Балкану (?!).

– Колико жена је силовано и колико људи побијено уз тактове „Марша на Дрину“ током балканских крвавих ратова? – запитао је демократа на Твитеру. На констатацију других твитераша да је оно што је Јеремић урадио тријумф, те да ће због таквих љубоморних ставова ДС „завршити на 10 одсто“, Вујић је написао: – Какав, бре, тријумф?! То што се десило тамо је једна велика срамота Србије! Боље 10 одсто него бити националиста!

Вујић у изјави за Курир каже да је „тачно да је реч о традиционалној српској песми, али је тачно и да је она током ратова деведесетих злоупотребљавана“.

– Постоје пресуде за злочине где су жене силоване, а људи убијани управо уз звуке ове песме. Баш због тога није смела да се изводи у седишту УН. Верујем да Јеремић није о овоме размишљао јер нема осећај за такву врсту одговорности – закључио је Вујић.

И Босанци против „Марша“

Вук Јеремић, посланик ДС и председавајући ГС Уједињених нација, организовао је у УН поводом српске Нове године концерт у част Србије на којем је наступао хор Вива вокс.

Поред омладинца ДС, против изведеног „Марша на Дрину“, глас су дигли и Босанци, који су песму назвали „нападачком“ и „фашистичком“.

(Курир)