Прочитај ми чланак

Донето решење: Споменик у Прешеву срушиће „Мацола“!

0

Како незванично сазнајемо, споменик шиптарским терористима у Прешеву неће срушити ни Вучић, ни Дачић, већ Александар „Мацола“ Костић!

Унутар владајуће коалиције расте напетост по питању споменика у Прешеву. Напетост је знатно појачана чињеницом да су америчке дипломате одбиле да се мешају, па ни Дачић ни Вучић не знају шта да раде, већ су препуштени сопственој креативности која, за сада, даје резултате само у медијској сфери.

Наиме, ако знамо да режим увек контролише медије, поставља се питање ко је аутор генијалних решења, попут:

– прешевске власти су саме легализовале споменик;

– споменик ће бити пребачен у двориште џамије;

– „Република Косово“ ће да зарати са Србијом због споменика;

– споменик ће да уклоне сами Албанци (вероватно када им досади да га одржавају).

Ситуацију је додатно закомпликовало веровање да је онај ко уклони споменик симпатичнији хронично незадовољним „националистима, десничарима, европскептицима, родољубима (дописати списак по сопственом нахођењу)“, па не могу да одлуче ко ће први да га сруши. Због тога један дан се Вучић рукује са војницима базама на југу Србије, а следећег дана Дачић пушта спин да велике полицијске снаге иду ка Прешеву. Да би се нашао компромис, у причу се умешао млади Селаковић, министар правде из Вучићеве партије, који ће, да би својој партији дигао рејтинг, први започети законски процес, а Дачићу препустити демонстрацију силе, када физичко уклањање буде на дневном реду.

Међутим, овим решењем незадовољни су чланови обе странке, тако да су на синоћњем састанку са домаћим спин мајсторима покушали да нађу решење које би задовољило обе стране, регион и сва четири стуба спољне политике. Решење је пало на – Бату Живојиновића, који ће за ту прилику поново одиграти улогу Александра „Мацоле“ Костића из серије „Бољи живот“.

Овај глумац популаран је код свих „народа и народности“ бивше Југославије, па тако и код Албанаца, док је нарочито популаран у Кини, па су и „стубови“ задовољни.

О детаљима рушења нема још прецизних информација из кругова блиских Дачићу и Вучићу, али је сасвим извесно да ће бити пропраћено чувеном реченицом која ће придобити све гневне родољубе: „Узећу мацолу, све ћу да разлупам, па нек ме воде где оће!“

 

(Видоје Чкиљић, Двери)