Прочитај ми чланак

Јакшић: Николић је национални издајник!

0

Учесници скупа „Косово да! Европска унија не!“ позвали су данас на прекид европских интеграција и отпор „издајничкој власти“ у Београду због успостављања границе с Косметом.

Окупљени су на помињање имена Николића, Вучића и Дачића скандирали: „Издаја, издаја!“

„Председник Србије Томислав Николић починио је националну издају успостављањем граничног прелаза с Косовом, који смо назвали – нова Бајчетина“, рекао је посланик Демократске странке Србије (ДСС) Марко Јакшић на скупу у београдском Сава центру.

Јакшић је поводом изјаве потпредседника Владе Србије Александра Вучића да ће народ гладовати без ЕУ, упитао за колико је Вучић продао Косово, па Србија није гладна.

„Похлепни, алави и уцењен премијер Ивица Дачић је само извођач прљавих Николићевих радова. Дачић је положио заклетву над Уставом, а сада га своди на тоалет папир. Срамота!“, рекао је Јакшић.

Он је казао да подржава борбу против корупције и криминала, али да је најгори политички криминал продаја територије.

„Хапшење Мишковића не може да сакрије истину да продају и издају Космет. Дугови Николића и Вучића нису и наши дугови. Морамо марионетама на власти да кажемо да је доста и да нећемо да продамо веру за вечеру“, рекао је Јакшић.

Председник Општине Зубин Поток Славиша Ристић казао је да би Дачић требало да „утуви у своју главу“ да у црним торбама које носи по Бриселу не може да носи и „живе главе Срба с Космета“.

Ристић је Вучићу поручио да српски домаћин никада није продавао кућу када је био гладан, него да је ишао на њиву да ради.

„Бриселским путницима требало би одузети оловке. Србијо, врати се кући. Брисел и бриселски куплерај нису твоја кућа, него Пећка патријаршија и Богородица Љевишка“, рекао је Ристић.

Окупљени су на помињање имена Николића, Вучића и Дачића скандирали: „Издаја, издаја!“.

Бивши члан тима Београда у преговорима с Приштином Леон Којен позвао је грађане на отпор, миран, али непоколебљив и непоткупљив до победе, јер, како је истакао, народ тражи минимум слободе економског благостања и националног достојанства.

„Нова власт није променила погубну Тадићеву политику убрзаног задуживања и прихватања налога из иностранства. Кога власт обмањује? Зашто Србија гаси своје виталне интересе зарад неизвесног циља какав је чланство у ЕУ. Србија нема савезнике, јер их тражи тамо где их нема и где их не може наћи“, рекао је Којен.

Песник Рајко Петров Ного рекао је да су на власти „приправници за издајнике“ који, међутим, још имају прилике да „врдну“ и позвао их да „врдну“.

„На Јарињу туга из Србаља веје, није све пропало, кад пропало све је“, рекао је Ного.

Адвокат Бранко Павловић предложио је расписивање референдума о укидању свих споразума којима је успостављена граница с Косметом и рекао да власт поткопава темеље српске државности.

„ЕУ је опасан противник који нам, кроз Вучићева уста, поручује да ћемо умрети од глади, без ње, а заправо само без ЕУ можемо постићи економски просперитет“, рекао је Павловић.

Новинар Жељко Цвијановић навео је да већина народа која је против ЕУ, тражи нову елиту, јер је садашња елита против интереса народа. „Парадоксално, изван наших граница ствари се мењају и време ради за нас, док се унутар наших граница растаче држава и угрожава народ“, рекао је Цвијановић.

Скупу су присуствовали потпредседници ДС С Слободан Самарџић и Ненад Поповић, као и функционери те партије. Скуп је организовала група конзервативних интелектуалаца, међу којима Слободан Антонић, Василије Крестић, Мило Ломпар, Драшко Петровић и Коста Чавошки. У великој сали Сава центра у партеру је било лако наћи слободно место, док је балкон био празан.

 

(Бета)