Прочитај ми чланак

Американци прогласили Ртањ центром ванземаљског живота!

0

БЕОГРАД-Српска планина Ртањ центар је ванземаљског живота и оностраних појава у целом свету, оцена је водећег америчког удружења љубитеља ванземаљаца и НЛО објеката као и светског конгреса УФО-лога одржаног у Балтимору прошлог месеца.

Према мишљењу љубитеља натприродних појава из САД-а, Ртањ већ деценијама обилује појавама које се не могу објаснити а не искљућује се ни могућност да је Србија многим водећим државама и војним силама Европе и света протеклих година била интересантне управо због Ртња.

Подсетимо, Ртањ је планина која се налази у источној Србији, око 200 километара од Београда, надомак Бољевца. Припада Карпатским планинама, а највиши врх Шиљак (1565 м.) представља природни феномен крашког рељефа. Северна страна планине прекривена је шумама и пашњацима, обрасла аутохтоним биљним врстама и обилује изворима питке воде. На врху Шиљак налази се од 1932. године капелица која је данас у рушевинама.

Прича о злату и драгуљима у утроби планине, а која је вероватно везана и за легенду о дворцу чаробњака који је по предању постојао на овом месту и био висок колико и данашња планина, у коме је чувано огромно благо, донела је много невоље овој природној лепотици. Неуморни и неумољиви трагачи за златом у неколико наврата су динамитом разрушили капелицу посвећену Светом Ђорђу на врху планине, коју је свом мужу Јулијусу Минху, бившем власнику рудника на Ртњу, подигла супруга Грета.У близини се налази и Сокобања, која се убраја у ред најзначајнијих бањских центара у Србији.

Оно што је ипак најинтересантније у причи о Ртњу јесу паранормалне појаве које су осим сведока у Србији током претходних година па и деценија забележили и светски медији.Тако су се на и око ове српске планинске лепотице појављивале Летеће кугле, авиона се нису видели на радару док су надлетали Ртањ, овде се налазе и јединствене биљке у свету, бројна јонизујућа и електромагнетна зрачења, а нарочито је интригантан правилан пирамидални облик планине, који није забележен ни на једној другој планини у целом свету.

Бројна НЛО удружења и агенције из целог света желеле су у претходном периоду да на Ртњу поставе истраживачке центре али држава Србија то није дозвољавала.И чувени аутор СФ литературе, легендарни сер Артур Кларк, писац романа „Одисеја у свемиру 2010“ написао је пре десетак година да Ртањ није планина, већ да се испод крије пирамида, најстарија творевина највероватније ванземаљске цивилизације.

Да Ртањ крије многе тајне уверен је и уфолог аматер, Никола Нинковић из Ваљева који за Правду каже да се сваке године на овој планини бележе чудна дешавања и да је лако могуће да ће већ за коју годину Ртањ бити познатије место мистике у свету од енглеског Стоунхенџа.

-Постоје бројна сведочења па и фотографије неидентификованих летећих објеката изнад Ртња као и светлећих лопти које се изненада појављују и нестају. Такође су сви они који су били на врху Ртња причали да су осетили снажну енергију која им је прожимала цело тело а многи су чули и гласове на непознатом језику. Да ли је ова планина заиста ванземаљска пирамида, центра за контакт бића са других планета са земљанима или нешто треће тек Србија није ни свесна колики поседује природни феномен на својој територији, каже Нинковић.

 

(Правда)