• Почетна
  • СВЕТ
  • Феликсa чувала икона мајке Божије са Хиландара док је падао са 39 километара висине
Прочитај ми чланак

Феликсa чувала икона мајке Божије са Хиландара док је падао са 39 километара висине

0

Розвел-Нови светски херој и рекордер, аустријски шампион у екстремним спортовима, Феликс Баумгартнер, у недељу је задивио читаву планету која му је и буквално била испод ногу када је са 39 километара висине искочио из капсуле и срећно се спустио на тло пробивши притом звучни зид.

Оно што готово нико од милионског аудиторијума које је гледало директан пренос скока храброг Аустријанца није знао, јесте да је Феликса током пада чувала православна икона Богородице са Хиландара!

Наиме, само неколико минута после слетања, док је у бази Розвел у Новом Мексику трајала еуфорија породице Баумгартнер и целокупне светске јавности, на Фејсбуку и Твитеру су освануле бројне честитке Феликсу од којих је једна била посебно упечатљива:

-Браво пријатељу мој, твоја храброст је равна храбрости античких дивова и зато сам знао да ћете икона мајке Божије из грчког манастира Хиландар коју си имао у џепу, сигурно сачувати током херојског лета, написао је на Твитеру Феликсов некадашњи колега из војне јединице у Аустрији.

Иако је, очигледно недовољно упућен у историју, Баумгартнеров војни друг грешком написао да је Хиландар грчки манастир, сасвим је јасно да је новог планетарног јунака и рекордера кроз невероватан лет од небеског свода до земље чувала српска икона богородице. Још увек није познато одакле аустријском екстремном спортисти икона са Хиландара у џепу специјалног одела и да ли можда Феликс Баумгартнер има и неке православне корене али у сваком случају, десилоп се да је наша светиња на неки начин помогла најхрабријем човеку планете да уђе у легенду.

 

(Правда)