Прочитај ми чланак

ДСС: Вучић најавио издају српских интереса

0

Одбор Демократске странке Србије (ДСС) са Космета оптужио је потпредседника Владе Србије Александра Вучића да је „најавио даљу издају“ српских националних и државних интереса и оценио да ће политика нове Владе Србије бити иста као и претходне да ЕУ нема алтернативу.

 

„Вучићева изјава да народ Србије мора да буде спреман на болан компромис приликом решавања статуса Косова и Метохије најављује даљу издају српских националних и државних интереса у јужној српској покрајини“, наводи се у саопштењу које је потписао председник ДСС-а за Косово Ненад Којић.

 

Којић је навео да Вучић разлог за компромис види у жељи да Србија добије датум за почетак преговора о чланству у ЕУ и тиме приступи европским фондовима, што је назвао „трговином територије за ЕУ“.

 

„У материјалном смислу Косово и Метохија вреде много више. По слободној процени западних агенција и институција, само цена рудног богатства је између 4.500 и 5.000 милијарди долара. И амерички дипломата Филип Гордон је пре месец дана тражио од Београда (у једном од пет захтева) да се Србија одрекне енергетских ресурса у својој јужној покрајини“, навео је Којић и додао да је Вучић од Гордона тражио одобрење да буде секретар Савета за националну безбедност и оценио да то „говори о јасној улози“ Брисела и Вашингтона при формирању нове Владе Србије и објашњава зашто је уместо министарства формирана Канцеларија за Косово.

 

(Бета)