Прочитај ми чланак

Запорожје: Зеленски лично наредио да се организују терористички напади…

0

Украјински председник Владимир Зеленски лично је поставио задатак да се организују терористички напади на ослобођеним територијама како би спречио одржавање референдума, саопштио је члан главног савета администрације Запорошке области Владимир Рогов.

„Особе као што су Зеленски, (Алексеј) Данилов и други саучесници банде наркомана и нациста лично су поставили задатак на нивоу Савета националне безбедности и одбране Украјине да се организују терористички напади управо у данима одржавања референдума како би га спречили и како би показали да је угушен у крви. Сигуран сам да им ништа неће успети“, рекао је Рогов за „Радио Русија“.

У Доњецкој и Луганској Народној Републици, као и у Херсонској и Запорошкој области, данас су почели референдуми о уједињењу с Русијом.

Житељи региона моћи ће да гласају пет дана. Током прва четири дана референдума гласање ће се обављати у стамбеним насељима и на основу пријава за гласање од куће, док ће последњег дана житељи четири области гласати на изборним јединицама. За људе који су принудно избегли из четири региона отворене су изборне јединице у појединим областима Русије.

До понедељка ће гласање у целој области бити на адресама становања, а у уторак ће се отворити 394 гласачких места за све који желе да гласају.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!