Прочитај ми чланак

Запад и Кијев планирају нове авантуре у Црном мору – руска војска је спремна

0

Русија ће у свом војном планирању узети у обзир могућност да бродови НАТО-а у неком тренутку могу почети да прате бродове из Украјине у Црном мору, саопштила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Нема сумње да се Кијев и западњаци крију иза добрих намера, намерно подстичу дестабилизацију ситуације у црноморском региону да жељом да се ескалира криза. Ако се све ово деси, руска војна команда ће то узети у обзир приликом планирања операција у басену Црног мора“, прокоментарисала је дипломата могућност да бродови НАТО-а почну да прате бродове које долазе из Украјине.

Она је додала да су речи украјинског председника Владимира Зеленског о потреби да се бродови који долазе из Украјине штите бродовима НАТО-а апсолутно параван за „нове војне авантуре” Кијева.

„Изјава Зеленског сугерише да милитаризација кијевског режима од стране земаља НАТО не престаје ни на минут, за то се користе сви мотиви. Декларисани циљ чувања бродова који возе жито ратним бродовима је апсолутни параван за потенцијалне војне авантуре кијевског режима и његових западних покровитеља у водама Црног мора“, приметила је дипломата.