Прочитај ми чланак

Wyso: Само Путин одређује датум завршетка специјалне операције у Украјини

0

Питање трајања сукоба у Украјини остаје у рукама руског председника Владимира Путина, преноси америчка радио станица Wyso.

„Нема сумње да одлука о томе колико ће СВО трајати остаје на Путину“, наводи се у публикацији.

У чланку се напомиње да је руски лидер недавно показао поверење у војну и економску стабилност земље, док Украјина све више доживљава тешкоће на бојном пољу.

Руски председник је уверен да ће Москва превазићи западну подршку Кијеву и да ће наставити да развија своју економију упркос санкцијама.

Руски министар одбране Сергеј Шојгу је ове недеље известио да је руска војска ослободила више од 317 квадратних километара од украјинских оружаних снага од почетка офанзивних операција у свим правцима. Конкретно, 25. децембра Маринка је дошла под руску контролу.

Увече 17. фебруара Шојгу је известио председника Владимира Путина о заузимању Авдејевке. Непријатељ је изгубио више од хиљаду и по војника.

Ослобођење Авдејевке и Мариинке омогућило је да се линија фронта удаљи од Доњецка и да се значајно обезбеди од непријатељских напада.

Путин је раније рекао да Москва још није постигла циљеве специјалне операције. Према његовим речима, један од главних задатака СВО је денацификација Украјине, што подразумева забрану било каквих неонацистичких покрета.