Прочитај ми чланак

Вучић за ширење мржње и агресије плаћа Асафов тим 10 милиона евра наших пара!

0

Дугогодишњи изаелски консултант и креатор политичких кампања Александра Вучића и Српске напредне странке Асаф Ајсин (Asaf Eisin), годинама се крије од јавности, како у Србији, тако и у региону, где такође годинама ради за проблематичне аутократске и коруптивне лидере од Румуније до Албаније и Црне Горе.

Они су творци Вучићевих најмонструознијих спотова о Оливеру и Ђиласу

Његов „рукопис“ је сада већ препознатљив по негативним, агресивним кампањама, нападачким јавним наступима и обраћањима његових политичких клијената не само против политичких противника, већ и против органа правосуђа, „странаца“, Сороша… Међу омиљеним метама су и независни новинари.

У Асафовим кампањама за Александра Вучића свега овог има на претек и често се људи питају има ли даље, може ли горе, на шта су све спремни, докле? Међутим, цела Србија је била скандализована најпре 3. новембра, када се на друштвеним мрежама појавио злослутни спот против лидера најјаче опозиционе партије Странке слободе и правде и бившег градоначелника Београда Драгана Ђиласа, који је истоветан споту против Оливера Ивановића из октобра 2017.

Спот против Ивановића је емитован уочи избора на Косову и Метохији, а недуго након емитовања је Ивановић ликвидиран са шест метака у леђа. Да скандал буде још већи, премијерка Владе Србије Ана Брнабић пласирала је на свом личном твитер профилу још два истоветна спота против Драгана Ђиласа, да би прошле недеље била откривена веза између ових спотова и управо Асафа Ајсина. Наиме, први језиви спот од 3. новембра којим се директно позива на ликвидацију Драган Ђиласа, јавно је огласио и то платио Шуки Шапиро, Асафов сарадник и у кампањи за Едија Раму. Шапиро је потом лично потврдио да ради са клијентима у Србији и да управо ове недеље долази поново у Србију, да ради шта?

Шта ће то још морбидније изаћи из ума и прљавих кампања Асафа Ајсина? Није довољно што је већ контаминирао цео јавни простор, што је креатор нових начина хушкања људи једних на друге стварањем ботова, лажних профила на друштвеним мрежама за вређања политичких противника његовог клијента Вучића? Није довољно што је резултат овог идејног творца ботова „Тврђава“ мржње (платформа „Цастле“), преко које цео овај систем хиљада и хиљада ботова добије прецизне инструкције које објаве крећу да нападају или хвале, са упутствима какве коментаре да пишу, које текстове да лајкују, уз детаљну евиденцију „учинка“ сваког бота.

Међутим, то није само „кампања“. Мржња и поделе у политичким кампањама и речнику који креира Асаф Ајсин за Александра Вучића отишла је много даље, недопустиво даље, преливена са медија и из Народне скупштине на улице, у све слојеве и односе у друштву, у укупној политичкој клими, где су главни алати бесомучна и непрестана вређања и напади на сваког критичара његовог клијента Александра Вучића.

Да ли је за овакав „рат“ специјализована израелска агенција „The War Room“ (https://www.thewrnet.com/the-experts) у којој је Ајсин Асаф представљен као политички експерт?! И помало необично, уз Иву Исаков из Новог Сада, ћерку некадашњег амбасадора Србије у Израелу Милета Исакова.

У Румунији је Асаф Ајсин познат по политичком саветовању у кампањи 2016. бившег председника СДП Ливиа Драгне, који је 2019. осуђен на три године затвора због злоупотребе службеног положаја, јер је фиктивно запошљавао своје партијске колеге на радна места на којима се годинама никада нису појављивали.

Чак су и румунски медији извештавали о Асафовим блиским односима са Вучићем, дугогодишњим кампањама које је за Вучића радио, а посебно о феномену ботова, мреже лажних налога за интернет промоцију и рат са „метама“.

Асаф Ајсин је из школе политичког саветовања коју је основао Тал Силберштајн. Њихов стил је политичко консултовање праћено повезивањем са ресурсима. Подсећамо, Тала Силберштајна гони Национална антикорупцијска агенција у случају реституције фарме Банеаса, под општом је истрагом и био је привођен у Израелу.

Медији су извештавали и о томе да је Ајсин радио у предизборној кампањи у Србији са компанијом „Мажоритас“ („Мајоритас“), чији је оснивач и власник Румун Луциан Деспоиу, оснивач и еЈобс-а и агенције за дигитални маркетинг Кондимент. Током 2000-их, Деспоиу је био укључен у многе изборне кампање.

Иако је Асаф главни политички стратег Александра Вучића више од 10 година, грађани Србије никада нису сазнали како га и колико Вучић плаћа, због чега је Агенција за борбу против корупције покренула чак и прекршајни поступак против Српске напредне странке због прикривања трошкова кампање 2012. године. Зашто ли крије Александар Вучић цену и услуге човека који је најзаслужнији за његов медијски, пропагандни и гебелсовски рат против политичких противника?

Не поноси ли се њиме, као и сам Асаф својим „успесима“ у креирању мржње и подела у једној земљи какву деценијама не памтимо?! Грађани Србије плаћају власт Александра Вучића губитком посла ако не ботују за режим или лајкују опозицију, растуреним животима, расељеним породицама, трагедијом једног народа у 21. веку усред Европе, док је Асаф Ајсин за то изванредно плаћен, основано верујемо новцем истих тих унесрећених грађана.

Редакција Директно први пут објављује у Србији Асафову консултантску и финансијску понуду, а до које су дошли румунски медији, из које се види да ове услуге за Асафов тим износе најмање 100.000 евра током једног месеца кампања. А у Србији код Вучића их је било најмање 120, односно минимум 10 милиона евра је плаћано Вучићевом стратегу за ширење мржње и агресије међу грађанима и уништавање политичких противника. И све то по свему судећи плаћају управо сами грађани.