Прочитај ми чланак

УЖИВО: Жестоке борбе у Појасу Газе; Интензивни удари по положајима Хезболаха у …

0

Сукоб Израела и Хамаса ушао је у 79. дан. Израелске снаге настављају да бомбардују Појас Газе, погођено 200 мета Хамаса. Сирене за ваздушну опасност огласиле се на северу Израела.

Амерички председник Џозеф Бајден саопштио је да у телефонском разговору у субору није од израелског премијера Бенјамина Нетанијахуа затражио прекид ватре у Појасу Газе.

14:40

Израелска војска саопштила је да изводи ваздушне ударе широког обима по положајима Хезболаха на југу Либана.

Како се наводи, израелски борбени авиони погодили су војне зграде, као и другу инфраструктуру тог либанског покрета.

13:08

Током седнице израелске владе, премијер Бенјамин Нетанијаху одбацио је извештаје у којима се наводи да су Сједињене Америчке Државе убедиле Израел да не шири своје војне активности.

„Видео сам лажне извештаје да нас САД спречавају у оперативним операцијама у региону. То није тачно. Израел је суверена нација. Наше војне одлуке су засноване на нашим сопственим прорачунима, али о томе нећу да говорим детаљно“, рекао је Нетанијаху.

12:50

Министарство здравља у Гази саопштило је да је најмање 166 Палестинаца убијено, а 384 повређено у палестинској енклави у последња 24 сата.

Укупан број страдалих Палестинаца од почетка сукоба, 7. октобра порастао је 20.424.

09:59

Британски Гардијан пише да Израел губи рат против Хамаса – али Нетанијаху и његова влада то никада неће признати

08:37

Израелска војска саопштила је да су њене копнене, ваздухопловне и морнаричке снаге у последња 24 сата погодиле око 200 мета Хамаса у Појасу Газе.

У саопштењу се наводи и да је у једној згради у Гази, коју цивили користе као склониште, пронађено велико складиште оружја.

Додаје се да се зграда налази у близини школе, џамије и клинике и тврди да су у бункеру у згради пронађени „експлозивни, самоубилачки појасеви прилагођени деци“, десетине минобацача, стотине граната и обавештајна документа.

08:13

Најмање 40 Палестинаца је погинуло у израелским нападима на централни део Појаса Газе, јавила је „Ал Џазира“.

Како се наводи, десетине људи је повређено, а током ноћи гађан је град Деир ел-Балах.

07:39

Израелска војска саопштила је да је још осам њених припадника погинуло у борбама у Појасу Газе. Тиме је укупан број погинулих израелских војника од избијања сукоба, 7. октобра, повећан на 485.

Министарство здравља у Гази саопштило је да је од почетка израелске копнене офанзиве у Појасу Газе погинуло више од 20.000 Палестинаца, а 53.000 људи је рањено, као и да је само претходног дана погинула још 201 особа, а 368 је рањено.

07:38 24.12.2023

Сирене за ваздушну опасност на северу Израела

У три кибуца на северу Израела огласиле су се сирене за ваздушну опасност због сумње на могуће нападе дроновима и ракетама.